Novák Katalin „Szégyellje magát”– ezt üzente a bicskei pedofilügyet kirobbantó gyermekotthon egykori lakója

Dühösek és csalódottak a bicskei gyermekotthon egykori lakói, nem értik miért kapott kegyelmet a pedofil igazgató bűntársa Novák Katalintól. 

2024. február 3., 11:01

Szerző:

Ahogy arról beszámoltunkNovák Katalin kegyelmet adott a bicskei gyerekotthon pedofil exigazgatóját fedező bűntársnak. A gyermekotthon igazgatóhelyettese nem csak tudott arról, hogy igazgató éveken keresztül szexuálisan molesztálta a gyerekeket, hanem zsarolással kényszerítette az otthon több lakóját, hogy vonják vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomásukat. Az RTL-nek megszólalt Pop Mert Julián, aki áldozatként a pedofilügy egyik kirobbantója volt. Julián 2016-ban jelentette fel az igazgatót, V. Jánost, aki 2007 és 2011 között rendszeresen „szexuális abúzusnak tette ki” a 18 évesnél fiatalabb lakókat. V. Jánost 2019-ben jogerősen nyolc év fegyházra ítélte a bíróság.

Az áldozat azt üzeni Novák Katalinnak, hogy: „Szégyellje magát!”

„Nehezen felfogható, hogy a köztársasági elnök döntése szerint kegyelemre érdemes az az ember, aki hosszú éveken át asszisztált egy olyan bűncselekmény-sorozathoz, ami jóvátehetetlen károkat okozott sok emberéletben” – fogalmazott Julián. Arra a kérdésre, hogy mit üzenne most Novák Katalinnak, azt válaszolta: Szégyellje magát!

Az áldozatokat korábban képviselő ügyvéd, Gál András a Híradóban arra hívta fel a figyelmet, hogy „az igazgató az első bejelentés után még 5 évig naponta szexuális cselekményeket végezhetett a kiszolgáltatott, néha fogyatékos kiskorúakkal. Az erről éveken át tudó, és azt leplezni próbáló pszichológusnak adott kegyelem a sértettek, a sértetti képviselet és a bíróságok arcul köpése – írja a Hvg

A pápalátogatás ürügyén kapott kegyelmet Novák Katalintól a bicskei pedofil igazgató bűntársa 

Novák Katalin köztársasági elnök 2023. április 27-én állította be az egy nap alatt adott kegyelmek rekordját 22 döntéssel, amit a pápalátogatás miatt alkalmazott ilyen „széles körben”. A kegyelmi kérelem elbírálásáról szóló KEH/2787-6/2023. számú határozatával a II. rendű terhelttel szemben a jelen ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetés hátralévő részének végrehajtását kegyelemből 5 évi próbaidőre felfüggesztette, a foglalkozástól eltiltás büntetés és a közügyektől eltiltás mellékbüntetés hátralévő részének végrehajtását kegyelemből elengedte, valamint az ítélet vonatkozásában a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól kegyelemből mentesítette” – ez szerepel abban a végzésben, amit a Kúria hozott tavaly szeptemberben a bicskei gyermekotthon igazgatójának és helyettesének kényszerítéssel kapcsolatos ügyében. A Bírósági Határozatok Gyűjteményében Bfv.1191/2022/13 sorszám alatt elérhető dokumentum szerint Novák Katalin kegyelemre méltónak találta az egykori igazgatóhelyettest.

Az ítélet szerint az igazgatóhelyettes volt az, akinek tudomása volt arról, hogy az igazgató több gyereket is molesztált. Ő volt az, aki megírt egy hamis vallomást az egyik gyerek nevében ezzel a szöveggel: „én kitaláltam, hogy közösen kivertük a nemi szervem és hogy ilyet más gyermekkel is csinált már. Igazság az, hogy nem húzta le a nadrágom és nem fogta meg és nem verte ki.” És aki ezt a hamis vallomást a saját irodájában a pedofil igazgató jelenlétében akarta aláíratni az érintett gyerekkel. Mindezért 3 év 4 hónap börtönre ítélte a bíróság első és másodfokon is.

Novák Katalin hivatala magyarázkodik

„Novák Katalin elnöksége alatt pedofiloknak nincs és nem is lesz kegyelem. A pedofíliával szemben nincs mentség. Akit pedofília miatt ítéltek el, eddig sem kapott és ezután sem kap elnöki kegyelmet. Konkrét kegyelmi ügyekben a harminchárom éves hagyományoknak és a jogszabályoknak megfelelően nem tudunk részletes tájékoztatást adni”– így reagált a Sándor-palota Kommunikációs Igazgatósága az ügyben a Blikknek. 

(Kiemelt képünk forrása: Novák Katalin köztársasági elnök Facebook oldala)

10:35

Megrenghet a kormány hatalma, leválthatják a magyarok Orbán Viktort? Egyelőre biztosan nem, hiszen a vármegyei közgyűléseknek nincs komoly hatása a magyar politikai élet alakulására, ugyanakkor fontos fokmérője a pártok vidéki támogatottságának. A közgyűlésbe való bejutáshoz szükséges listaállítás ugyanis megmutatja, hogy egy párt mekkora szavazóbázissal bír a legkisebb vármegye legapróbb településein. Ráadásul a mostani eredmények elég beszédesek.

09:58

Meglepetésre egy hónap alatt 2,5 százalékkal, 701 forinttal lett olcsóbb a nyugdíjasok által legjellemzőbben vásárolt élelmiszerek alkotta árkosár, melyet a három nagy hazai hipermarketlánc, az Auchan, a Tesco és az Interspar által kínált termékek átlagárából számított ki a Mfor.

09:49

Noha a fővárosi Cseppkő Gyermekotthon pedofil nevelője két kislányt rendszeresen haza vitt, az ölébe ültette és szájon csókolta őket, együtt fürdött velük, bűncselekmény hiányában mégsem indult rendőrségi nyomozás ellene. Persze az intézményből a dolgozónak közös megegyezéssel távoznia kellett, de nincs priusza, jelenleg is bármilyen hasonló intézményben vállalhat munkát. S ha ez nem lenne elég, az állam az intézmény igazgatóját még ki is tüntette.