Pár perccel a kilépés után máris visszavágott a Jobbik Jakab Péternek

Jakab Péter csütörtökön lépett ki a Jobbikból, nem sokkal később már le is tiltották az e-mail címét. 

2022. augusztus 12., 08:46

Szerző:

Jakab Péter Facebook-oldalán közölte, hogy a Jobbik vezetése már le is tiltotta az e-mail címét. Helyette egy gmail-es címet adott meg a volt pártelnök.

Mint ismert, a politikus csütörtök délután jelentette be közösségi oldalán, hogy távozik a Jobbikból. Döntését azért hozta meg, mert ugyanezen a napon a Jobbik jelenlegi elnöke, Gyöngyösi Márton egy hosszú nyílt levélben véleményezte Jakabot. 

Ki a felelős a belviszályért?

Gyöngyösi Márton Jakab Pétert tartja felelősnek a Jobbik belviszályáért.

Azt írja, hogy Jakab „intelligens, felkészült politikus volt, aki értett a mindennapok nyelvén, de nem futott el a komoly szakmai kérdések elől sem” , az új tanácsadója hatására azonban erősen megváltozott, „egy görcsbe rándult arccal, szélsőbalos proletár eszméket vadul üvöltöző politikus lett ...  akiből a közélet mémeket gyárt.”

A Jobbik elnöke hozzáteszi: szívesen dolgozna újra együtt azzal a Jakab Péterrel, akit egykor megismert, ám ha Jakab azt a tanácsadót választja, aki mellett elvesztette a családját, elvesztette az előválasztást, elvesztette az országgyűlési választást, elvesztette az elnökségét, elvesztette a frakcióvezetőségét, elvesztette minden tekintélyét és hitelét, nem fogja visszatartani sem. 

„Ne pletykákból halljam, hogy augusztus 20-án pártot készülsz alapítani, miközben még a Jobbik tagja vagy. Ne kelljen az anyagilag így sem túl stabil közösségünknek azokat az embereket fizetni, akik már nem akarnak velünk lenni. Ne csatlakozz azoknak az egykori magyar pártelnököknek a nem túl diadalmas, de annál népesebb klubjához, akik évekig abból élnek, hogy egykori közösségüket szidalmazzák. Ha menni akarsz, add vissza a mandátumodat, lépj ki a pártból, aztán Te balra, mi jobbra. Légy tisztességes” – írta Gyöngyösi.

Jakab erre válaszolva jelentette be, hogy kilép a pártból. Szerinte Gyöngyösi választás elé állította. „Ha maradok a nép pártján, ha továbbra is nyersen, őszintén, karcosan akarok kiállni a válság vesztesei, az Orbán-rezsim károsultjai mellett, akkor nincs helyem a Jobbikban. Nos, Marci, akkor nincs helyem a Jobbikban. Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom” – írta.

A volt elnök posztjában megjegyezte, hogy Gyöngyösi korábban „stratégiai csendre” kérte Jakabot, ami után felidézte azt a szóbeszédet, hogy Rogán Antal megüzente az ellenzékbe beépült embereivel, hogy maradjanak csendbe. Majd hozzáteszi, hogy nem tudja, hogy a Jobbik elnöke Rogán embere-e, csak azt tudja, hogy ő csendet kért tőle.

(Kiemelt kép: Jakab Péter Facebook-oldala)

A jogosítvány árába is beépül a benzin piaci ára. A KATA törvény módosításával pedig eljöhet a több hónapos várakozási idő, hiszen sok oktatónak már nem éri meg az általányadózással az oktatói tevékenységet folytatni. Az oktatók közül többen azt tervezik, hogy inkább elmennek taxizni, ott ugyanis minden kedvezményt igénybe vehetnek.