Ezekben az iskolákban idén biztosan nem lesz őszi szünet

Közeleg az őszi szünet, amikor a diákok egy kicsit pihenhetnek, ám vannak intézmények, ahol idén ez elmarad.

2024. október 8., 09:45

Szerző:

Már nem kell sokat várniuk a közoktatásban, szakképzésben és a felsőoktatásban tanulóknak, mivel közeleg az őszi szünet. A tanévkezdés óta ez lesz az első több napos pihenő, amikor a diákok lazíthatnak. Idén azonban nem mindenhol lesz őszi szünet, mivel bizonyos felsőoktatási intézményekben nem tartanak szünetet – írta meg az Eduline.

Idén ezekben az intézményekben elmarad az őszi szünet

Korábban már bejelentették a tanév rendjét, akkor hozták nyilvánosságra, hogy idén október 28-án kezdődik az őszi szünet, és egészen október 31-ig tart. Így a hétvégékkel és az ünnepnappal együtt összesen 9 napjuk lesz a diákoknak arra, hogy kicsit feltöltődjenek.

Nem csupán a közoktatásban tartanak őszi szünetet, mivel a legtöbb egyetemen is lesz pár nap pihenő. Ám vannak olyan intézmények, ahol kénytelenek a két munkaszüneti nappal beérni a hallgatók.

Az Eduline információ szerint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, a Semmelweis Egyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen és a Miskolci Egyetemen idén nem lesz őszi szünet. Azoknak a diákoknak, akik ezekben az intézményekben tanulnak, télig várniuk kell a pihenéssel.

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Shutterstock)