Őszi szünet, érettségi, óraátállítás – Érdemes észben tartani ezek az októberi dátumokat

Mutatjuk mikor lesz az őszi szünet, az érettségi és az óraátállítás. 

2023. október 2., 16:45

Szerző:

Októberben lesz munkaszüneti nap, az őszi szünet, indul az őszi érettségi szezon és még óraátállítás is lesz – írja az eduline. Október utolsó hete igazán kedvező lesz a diákok számára. Október 23-a idén hétfőre esik, így ezen a napon se a diákoknak, se a szüleiknek nem kell iskolába és dolgozni menni, ráadásul pénteken, vagyis október 27-én az őszi szünet is elkezdődik, aminek időpontja a közoktatásban és a szakiskolákban tanulók számára is megegyezik. Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap így 2023. október 27. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2023. november 6. (hétfő) lesz.

Október 13-án pénteken kezdetét veszik az őszi érettségi vizsgák. A vizsgázók az első napon nemzetiségi nyelv és irodalomból írásbelizhetnek. Az első kötelező tantárgy hétfőn, vagyis október 16-án lesz, ami a magyar nyelv és irodalom. Az írásbelik október 27-én az olasszal érnek véget.

Jön az óraátállítás október utolsó vasárnapján, amikor 3:00 órakor 2:00-ra kell visszaállítani az órákat.

Az általános iskolák október 13-ig mérik fel azoknak az első évfolyamos tanulóknak a körét, akiknél az óvodai jelzések vagy a tanév kezdete óta szerzett tapasztalatok alapján az alapkészségek fejlesztését hangsúlyosabban kell a későbiekben támogatni. Az érintett tanulók létszámát a pedagógusoknak október 27-ig kell jelenteni az Oktatási Hivatalnak. A nyolcadik osztályos tanulók pályaválasztást megalapozó kompetencia mérése szeptember 19. és október 11. között zajlik. További információ az eduline.hu-n. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Sina Schuldt / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)