Orbán reagált a sálja körül kialakult botrányra

Orbán Viktor történelmi Magyarországot ábrázoló sálja felkavarta a nemzetközi politika állóvizét. A miniszterelnök közösségi oldalán reagált a kritikákra. 

2022. november 22., 13:18

Szerző:

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, nemzetközi visszhangot váltott ki Orbán Viktor miniszterelnök azzal, hogy Nagy-Magyarország-térképet ábrázoló sálban jelent meg Magyarország–Görögország barátságos mérkőzésen. Az ukrajnai magyar nagykövetet például bekérették a külügyminisztériumba, a román külügyminisztérium közleményében pedig helytelenítette a miniszterelnök szurkolói sálját.

A miniszterelnök közösségi oldalán válaszolt a kritikákra. „A foci nem politika. Ne lássunk bele olyat, ami nincs. A magyar válogatott minden magyar csapata, bárhol is éljenek!” – reagált közösségi oldalán a miniszterelnök. 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor az Észak-atlanti Tanács ülése előtt a madridi Ifema kongresszusi központban 2022. június 30-án. Fotó: GABRIEL BOUYS / AFP)

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.