Eddig tűrtek: határozatlan idejú sztrájkba kezdenek az Óbudai Gimnázium tanárai

A tankerület a gólyatábor és osztálykirándulások után sem rendezte a napidíjaikat de a polgári engedetlenségi akciók után rendszeresen érvényesítették a bérlevonásokat. Ez ellen tiltakozva december 5-től határozatlan idejú sztrájkba kezdenek ha a pénz nem érkezik meg.

2022. november 20., 16:50

Szerző:

Nem térítette meg a tankerület az Óbudai Gimnázium tanárainak a gólyatábor után járó napidíjakat, sőt, az osztálykirándulásnál felmerülő és rájuk háruló költségeket sem a tankerület, ezért amennyiben az még november végéig sem történik meg, a gimnázium legalább 15 tanára határozatlan idejű sztrájkba kezd december 5-i kezdettel. Ez áll a gimnázium tantestületének vasárnap szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében.

A közlemény úgy fogalmaz: „Amikor sztrájkolunk, vagy polgári engedetlenkedünk, a számfejtés mindig naprakész, soha nem mulasztják el levonni a bérünkből a kieső órákat. Ugyanilyen precizitást várunk el akkor, amikor a tankerületnek kifizetési kötelezettsége van.

Fenti okok miatt követeljük az elmaradt napidíjak azonnali kifizetését. Amennyiben ez nem történik meg november hónap során, vagy nem utalják át legkésőbb a decemberi fizetéssel, úgy december ötödikétől az iskola legalább 15 pedagógusa határozatlan idejű sztrájkba kezd, amit fenntart mindaddig, amíg az összegek meg nem érkeznek a számlákra.”

Azt is kifejezték az óbudai tanárok, akciójuk célja a tankerület elfogadhatatlan viselkedésére való országos figyelemfelhívás. Szerintük országos szinten is probléma a közoktatásban, hogy „a tanárok párszáz forintos órabérért dolgoznak, és még ehhez az összeghez sem jutnak hozzá időben.”

A közleményt az Óbudai Gimnázium újonnan alakult sztrájkbizottsága írta alá.