Eddig tűrtek: határozatlan idejú sztrájkba kezdenek az Óbudai Gimnázium tanárai

A tankerület a gólyatábor és osztálykirándulások után sem rendezte a napidíjaikat de a polgári engedetlenségi akciók után rendszeresen érvényesítették a bérlevonásokat. Ez ellen tiltakozva december 5-től határozatlan idejú sztrájkba kezdenek ha a pénz nem érkezik meg.

2022. november 20., 16:50

Szerző:

Nem térítette meg a tankerület az Óbudai Gimnázium tanárainak a gólyatábor után járó napidíjakat, sőt, az osztálykirándulásnál felmerülő és rájuk háruló költségeket sem a tankerület, ezért amennyiben az még november végéig sem történik meg, a gimnázium legalább 15 tanára határozatlan idejű sztrájkba kezd december 5-i kezdettel. Ez áll a gimnázium tantestületének vasárnap szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében.

A közlemény úgy fogalmaz: „Amikor sztrájkolunk, vagy polgári engedetlenkedünk, a számfejtés mindig naprakész, soha nem mulasztják el levonni a bérünkből a kieső órákat. Ugyanilyen precizitást várunk el akkor, amikor a tankerületnek kifizetési kötelezettsége van.

Fenti okok miatt követeljük az elmaradt napidíjak azonnali kifizetését. Amennyiben ez nem történik meg november hónap során, vagy nem utalják át legkésőbb a decemberi fizetéssel, úgy december ötödikétől az iskola legalább 15 pedagógusa határozatlan idejű sztrájkba kezd, amit fenntart mindaddig, amíg az összegek meg nem érkeznek a számlákra.”

Azt is kifejezték az óbudai tanárok, akciójuk célja a tankerület elfogadhatatlan viselkedésére való országos figyelemfelhívás. Szerintük országos szinten is probléma a közoktatásban, hogy „a tanárok párszáz forintos órabérért dolgoznak, és még ehhez az összeghez sem jutnak hozzá időben.”

A közleményt az Óbudai Gimnázium újonnan alakult sztrájkbizottsága írta alá.

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.