Több mint húsz budapesti iskolában kezdődik a sztrájk

Hétfőtől több mint 20 budapesti iskolában szüntetik be a munkát a tanárok, így tiltakozva tovább az oktatás jelenlegi helyzete ellen.

2022. november 14., 07:02

Szerző:

A Pedagógusok Szakszervezete szerint bár Orbán Viktor köszönetet mondott az óvodapedagógusoknak, szavai ellentmondanak a tetteinek. November 18-án országos élőlánc is lesz, amelyet 25 városban már biztosan megtartanak. A szervezők abban reménykednek, hogy legalább százezer ember vesz részt az akcióban – írja az ATV.hu.

Hétfőtől két budapesti oktatási intézmény, a Brassó utcai Általános Iskola valamint a Karinthy Frigyes Gimnázium több tanára egy hétre felfüggeszti a munkát, köztük Berta Beáta magyar-angol tanár. A létszám pedig folyamatosan növekszik – közölte Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezete alelnöke.

Az egy hetes munkabeszüntetés a tervek szerint november 18-án ér véget. Aznap reggelre országos élőláncot hirdetett az Egységes Diákfront Pala Mozgalma.

(Kiemelt kép: a Fazekas Mihály Gimnázium tiltakozó tanárai. Fotó: Fazekas Mihály Gimnázium)

00:01

Fennállása huszadik évfordulójához érkezett az MVM Partner Zrt., Magyarország legnagyobb villamosenergia-nagykereskedője. Az elmúlt két évtizedben a társaság nagy utat bejárva és jelentős mérföldköveket elérve számos módon járult hozzá a magyar villamosenergia-rendszer ellátásbiztonságához és a rezsicsökkentés biztosításához.