Nem lehet autót honosítani a Magyar Autóklubnál

Hétfő óta nem lehet külföldről származó autókat honosítani a Magyar Autóklub állomásain, mert egy véletlenül törölték a szervezet jogosultságát.

2022. augusztus 13., 18:18

Szerző:

Az előjegyzett időpontokat sem tudják elvégezni, ezért azokat törölték – áll a Magyar Autóklub közleményében. A Magyar Autóklub jogszabályi változásokra hivatkozik az ügyben.

A Telex cikke szerint a szervezet szintén kénytelen volt jelentősen csökkenteni a működési ritmusát a váratlan változás miatt, hiszen naponta átlagosan kb. hetven, főként az Európai Unióból behozott járművet fogadott tavaly ősz óta. az Autóklub jelenleg csak a magyar rendszámos autók időszakos vizsgáztatásával, átvizsálásával és javításával tud fogalkozni.

A lap információ szerint a váratlan letiltás hátterében a jogszabályváltoztatás során történt adminisztrációs hiba áll, vagyis nem azért vették el a honosítási jogot az Autóklubtól, mert az szabálytalanságot követett volna el.

(Kiemelt kép: A vizsgaellenőr a Magyar Autóklub Budaörsi úti műszaki vizsgaállomásán 2022. június 9-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI)