Nagykövetek segítenek terjeszteni Orbán hét pontját, miután több külföldi újság is visszautasította a megjelentetését

Most már nemcsak hirdetés, hanem újságcikkek útján is terjesztik a magyar miniszterelnök elképzeléseit a jövő Európájáról.

2021. június 29., 08:36

Szerző:

Az Unió jövőjétől szóló hét pontban a magyar kormányfő egyebek mellett azt javasolja, hogy vessék el az „európai bizodalom” elvét, szüntessék meg a nemzetközi civil szervezetek, a „Soros-hálózatok” befolyását, Szerbiát vegyél fel minél hamarabb az EU-ba, hozzanak létre az Európai Parlament helyett egy olyan új testületet, amelybe a nemzeti parlamentek delegálják a tagokat, és ne külön válasszák meg őket. Mindezt az európai demokrácia helyreállítása érdekében.

A Népszava úgy tudja, hogy

a kormányszervek utasították a nagyköveteket, segítsenek elhelyezni Orbán Viktor elképzeléseit az európai lapokban.

A most a hirdetéseket felváltó újságcikkek olyan címekkel jelentek meg, mint „Orbán Viktor hétpontos uniós reformot szorgalmaz”, illetve „Ez Orbán hét intézkedése egy erős EU létrehozására a polgárok számára”.

Közben A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordult a kormányhoz, amelyben az ellenzéki párt arra kíváncsi, a hirdetéseket és cikkeket ki fizeti, mely cégeken keresztül, illetve mennyiért.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Külgazdasági és Külügyminisztérium misszióvezetői értekezlete megnyitóján Budapesten 2015. szeptember 7-én. Fotó: MTI / Koszticsák Szilár)

 

10:56

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.