Egész oldalas, fizetett hirdetésekben magyarázza az igazát Orbán Viktor külföldön

Legalább egy kicsit Nyugaton is belekóstolhatnak az orbáni víziókba.

2021. június 26., 13:36

Szerző:

Legalább egy dán és egy spanyol újságban is megjelent az az egész oldalas fizetett hirdetés, amelyben Orbán Viktor hét pontban írja le, milyen Európai Uniót szeretne – írja a hvg.hu.

A Jyllands-Posten című dán lap szombati száma közli a magyar hirdetést, amelyben a kormányfő hét pontban fejti ki, hogy milyennek szeretné látni az EU jövőjét. A magyar kormányfő azt állítja, hogy Brüsszelben egy olyan szuperállamot építenek, amelyre senki sem adott felhatalmazást. Nemet mondunk az európai birodalomra – ez áll az első javaslatban.

A hirdetésben Orbán Viktor azt is írja, hogy szeretné, ha Szerbia csatlakozna az unióhoz, az Európai Parlamentet „zsákutcának” nevezi, majd kijelenti, hogy az európai integráció eszköz, nem öncél.

A dán közmédia arra is felhívja a figyelmet, hogy a hirdetés tele van vesszőhibákkal és elírásokkal. Arra is emlékeztetnek, hogy Magyarországot más uniós vezetők többek között azért bírálták, mert ellentmondásos törvényt fogadott el a melegekről.

(Kiemelt kép I Orbán Viktor Fotó: Arthur Nicholas Orchard / Hans Lucas / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.