Azt kérdezik Gyurcsányék, mennyiért járatja le a kormány Magyarországot Európában?

Valószínűleg folyik el a közpénz, a DK felszólalt. 

2021. június 28., 13:31

Szerző:

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul a kormányhoz: „Mennyiért járatja le a kormány Magyarországot Európában?” A DK közleményében leírja, hogy a kormány, hétvégén dán és spanyol lapokban megjelentetett hirdetéseire utalnak írásbeli kérdésükben. Az egész oldalas hirdetésekben hét pontban taglalják Orbán Viktor álláspontját az Európai Unió jövőjéről.

„A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul a kormányhoz, hogy tételesen közöljék, mennyi közpénzből járatják le Magyarországot Európában! Arra is kíváncsiak vagyunk, hogy ki bonyolítja le ezt a kampányt, milyen közvetítő cégeket vettek igénybe és mennyit fizettek ezeknek.”

– írja a DK közleményében. Hozzáteszik: szerintük Orbán Viktornak „nem titkolt célja” kivezetni Magyarországot az EU-ból és, hogy nem tűrik az „ellopott” közpénzből való lejáratást. A DK azt is leszögezte, a 2022-es választás után tisztázni fogják, hogy „Orbán Viktor nem egyenlő az országgal”. A DK ezen állítását egyébként már szombaton kivetítette a Fidesz brüsszeli pártirodájának falára angolul szivárványszínű alapon, így tiltakozva a múlthéten megszavazott melegeket kirekesztő törvény ellen.

(Kiemelt kép: Anadolu/AFP / Dursun Aydemir)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.