Minden ellenzéki pártot megelőzve lépett a Mi Hazánk

Dr. Csath Magdolna professzort, közgazdászt, egyetemi tanárt jelöli a Mi Hazánk új köztársasági elnöknek.

2024. február 12., 15:36

Szerző:

„Csath Magdolna személyével egy pártok felett álló, életpályájával már bizonyított köztársasági elnöke lenne Magyarországnak, ezért bízunk abban, hogy professzorasszony jelölését más pártok is támogatni fogják” – mondta az X-en kiposztolt videójában Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, amit a Telex közölt.

Elsőként lépett a Mi Hazánk

Toroczkai a Telexnek adott interjújában korábban még azt mondta, az európai parlamenti választási lista összeállításakor tárgyalt Csath Magdolnával.

A professzornak, aki 2002-ben még a MIÉP jelöltjeként indult az országgyűlési választásokon, tavaly március 15. alkalmából Novák Katalin adta át a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést.

Ahogyan arról többször is beszámoltunk, Novák Katalin  a köztévé műsorában jelentette be a távozását, miután az utóbbi napokban már a jobboldalon is egyre többen határolódtak el személyétől. 

„Azért vállaltam a köztársasági elnöki feladatot, mert szenvedélyesen szeretem Magyarországot, hiszek a csendes többségben, a becsületben, az egyenes tartásban, a szeretetben. Hoztam egy olyan kegyelmi döntést, ami sokakban visszatetszést keltett, érthető, hogy magyarázatot várnak tőlem. (...) Hibáztam. A kegyelmi döntés és az indoklás hiánya alkalmas volt arra, hogy kételyeket ébresszen. Itt nincs és nem is lehet kétely. Soha nem adnék kegyelmet annak, aki gyermekeket bántalmaz. A gyermekek védelme közös felelősségünk”

– mondta Novák Katalin.

Hozzátette: magyar emberként azt várnám a köztársasági elnöktől, hogy ne hibázzon, ha mégis, vállaljon felelősséget, akár azzal, hogy lemond a tisztségről. „Bocsánatot kérek azoktól, akiket megbántottam, és minden olyan áldozattól, aki úgy érezhette, nem állok ki mellette. Államfőként ma utoljára szólok önökhöz, lemondok a köztársasági elnöki tisztségről”

– mondta szombaton Novák Katalin. 

Novák után Varga Judit, korábbi igazságügyi miniszter is lemondott a mandátumáról és bejelentette, hogy visszavonul a közélettől. Varga korábbi férje, Magyar Péter pedig a Partizán TV-ben borította a lapokat, erről itt írtunk bővebben.

Magyar először azzal került a figyelem középpontjába, hogy a NER-hez köthető emberként, állami cégek igazgatósági tagjaként egy nyilvános poszt alatti kommentjében azt írta, valószínűleg többen is hibáztak K. Endre kegyelménél. Miután a volt felesége, Varga Judit lemondott képviselői mandátumáról és visszavonult a közélettől,  Magyar is bejelentette, hogy lemond állami céges pozícióiról.

Ekkor ezt is írta: „Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak”. Végül vasárnap egy újabb Facebook-posztban gerinctelen féreghez hasonlította Rogán Antalt.

(Kiemelt kép: Csáth Magdolna közgazdász, egyetemi tanár. Forrás: mta.hu)

18:54

Amióta mérik, most először a legszegényebb magyar régió is eléri az EU fejlettségének felét, de a fél ország az uniós lista leghátsó részén van – sőt, ha a francia tengerentúli helyek nélkül számolunk, akkor a Dél-Alföld is visszacsúszott az európai legszegényebb húszba. Budapest eközben még jobban teljesít, az országból a főváros és környéke tudott szebb növekedést felmutatni - írja a hvg.hu.

15:45

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) jelenlegi főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács mai, keddi ülésén.