Novák Katalin nevét eltüntették a Házasság hete hivatalos weboldaláról

Novák Katalin a fővédnöke  a Házasság hete keresztény programsorozatnak, de ennek már nyoma sincs, mert törölték a névét a hivatalos weboldalon – szúrta ki 444. 

2024. február 12., 13:11

Szerző:

Novák Katalin szombaton mondott le a köztársasági elnöki hivataláról, éppen egy nappal a házasság hete idei rendezvénysorozatának a kezdete előtt. Novák Katalin a férjével, Veres Istvánnal együtt a Házasság hete programsorozat fővédnöke, de ennek már nyoma sincs a hivatalos weboldalon, ugyanis törölték – írja a 444

Vasárnap kezdődött és most vasárnapig tart a Házasság hete, amit 2008 óta rendeznek meg Magyarországon is. A keresztény egyházak erős befolyásával megtartott programsorozat a hagyományos családmodell fontosságát hirdeti, honlapján ilyen mondatokkal: „A házasság Isten csodálatos ajándéka”, illetve hogy „A házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét”, és természetes kiindulópontja, hogy a házasság egy férfi és egy nő köteléke. 

A program fővédnökét, a Novák Katalint szinte azonnal eltüntették a honlapról 

A Házasság hete programsorozatnak idén sajátos bukét adott, hogy a fővédnöke Novák Katalin államfő, aki tavaly fővédnökként saját esküvői fotóival is lendületet adott az eseménysorozatnak.

Egy nappal az idei Házasság hete előtt, lemondott köztársasági elnöki hivataláról. A Házasság hete oldal gyorsan reagált, a bukott elnököt azonnal eltüntették a honlapról – írja a lap. Az oldal nyitólapja január 16-án (akkori találatot adott a Wayback Machine) még így nézett ki: 

 

Ma délelőtt viszont már így néz ki:

 

 

 

A korábbi verzióban az első bekezdés utolsó mondata az volt: „A Házasság Hete Szervezőbizottsága által koordinált központi programok fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök és férje, Veres István.” A most élesben látható szövegben ennek már nnyoma sincs – de az evangelikus.hu-n is elérhető még az a cikk, ami szerint Novák a fővédnök –, sőt, a portál minden részéről eltűnt minden olyan szöveg, amely megemlíti a lemondott államfőt.

Ahogy arról beszámoltunk, Novák Katalin  a köztévé műsorában jelentette be a távozását, miután az utóbbi napokban már a jobboldalon is egyre többen határolódtak el személyétől. „Azért vállaltam a köztársasági elnöki feladatot, mert szenvedélyesen szeretem Magyarországot, hiszek a csendes többségben, a becsületben, az egyenes tartásban, a szeretetben. Hoztam egy olyan kegyelmi döntést, ami sokakban visszatetszést keltett, érthető, hogy magyarázatot várnak tőlem. (...) „Hibáztam. A kegyelmi döntés és az indoklás hiánya alkalmas volt arra, hogy kételyeket ébresszen. Itt nincs és nem is lehet kétely. Soha nem adnék kegyelmet annak, aki gyermekeket bántalmaz. A gyermekek védelme közös felelősségünk” – mondta Novák Katalin. Hozzátette: magyar emberként azt várnám a köztársasági elnöktől, hogy ne hibázzon, ha mégis, vállaljon felelősséget, akár azzal, hogy lemond a tisztségről. „Bocsánatot kérek azoktól, akiket megbántottam, és minden olyan áldozattól, aki úgy érezhette, nem állok ki mellette. Államfőként ma utoljára szólok önökhöz, lemondok a köztársasági elnöki tisztségről”– mondta szombaton Novák Katalin. 

(Kiemelt képünkön: „Maradjunk együtt! Ez a most kezdődő Házasság Hete idei mottója. Istvánnal most leszünk 20 éves házasok, mi is tudjuk, hogy nap mint nap tenni kell azért, hogy ez az egyszerűnek tűnő kívánság megvalósulhasson”– így reklámozta a Novák Katalin férjével a keresztény programsorozatot Facebook oldalán. Fotó: Novák Katalin hivatalos Facebook oldala)

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.