Remek hírünk van a Margit körúton közlekedők számára

3248 db évelő, 1970 db hagymás növényt és legalább egy tucat fát fognak elülteni a Margit körút páros oldalán.

2022. augusztus 4., 10:47

Szerző:

Beton helyett zöld – elkezdődött a Margit körút zöldítése – írta a II. kerület polgármestere Facebookon.

Őrsi Gergely azt írta, hogy a körúton lévő bokrokat nem hagyták veszni, még aznap szakszerű gondoskodás után átültették. A zöldsáv rehabilitációja mellett egységes térkőburkolatra cserélik a területen az aszfaltot, így a későbbiekben könnyebben, valamint kisebb zaj- és porterhelés mellett válnak javíthatóvá a közművek.

Megjegyezte, hogy a zöldítést a Főváros Önkormányzattal együttműködve, a BKM Budapesti Közművek Nzrt. FŐKERT Kertészeti Divíziója által készített környezetrendezési tervek alapján a II. kerületi Önkormányzat valósítja meg.

(Kiemelt kép forrása: Facebook)

 

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.