Médiaszociológus: Beszállt a Spirit FM a Klubrádió kiszorításának történetébe

Zsolt Péter szerint az ATV-hez tartozó rádió nem volt szolidáris a Klubrádióval, inkább részt vesz annak kiszorításában. 

2021. április 8., 11:18

Szerző:

Zsolt Péter médiaszociológus a Keljfeljancsi című műsorunkban a Spirit FM ideiglenes frekvenciafoglalásáról azt mondta, hogy „politikai játszmának vagyunk a tanúi ahol a cél a Klubrádió háttérbe szorítása és szétforgácsolása. Hosszú időre visszanyúló történet és ebbe került bele a Spirit FM, miközben ők megpróbálták eljátszani a tájékozatlant” –fejtette ki.

Hozzátette, szerinte a „Klubrádió nem kapta meg a Spirit FM-től a professzionális szolidaritást. (…) inkább beleszáll a Spirit FM a Klubrádió kiszorításának történetébe, hiszen kaphatott volna ideiglenesen másik frekvenciát is” – vélekedett a szakember. Kiemelte, szerinte azonban a kívülállóknak néhány lépéssel messzebbről kell vizsgálni a helyzetet.

„Ezek az emberek áldozatok, a Spirit FM is, a klubrádióról nem is beszélve. Az, hogy eljut addig egy ország, hogy ne érezzék jól magukat a győztesek se, az azt jelenti, hogy rosszul működik a médiatörvényünk” – mondta. Hozzátette, fontos lenne a jogalkotókat rábírni, hogy tisztességes helyzetek jöhessenek létre a későbbiekben.

(Kiemelt kép: 168.hu | Merész Márton)