Egy ideig a Spirit FM szól majd a Klubrádió frekvenciáján

A Budapest 92,9 MHz-es frekvenciát február 14-ig a Klubrádió használta, azóta kihasználatlanul áll, most is pereskednek az ügyben.

2021. április 6., 11:00

Szerző:

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a múlt héten úgy határozott, hogy május 3. és október 29. között, ideiglenesen kereskedelmi rádiós szerződést köt a Közösségi Rádiózásért Egyesülettel, amely Spirit FM néven eddig a Budapest-Belváros 87,6 MHz-en hallható szolgáltatását sugározza majd a Budapest 92,9 MHz-es frekvencián - írta meg a Media1. Ezt a frekvenciát a Klubrádió használta február 14-ig, azóta kihasználatlanul áll, és jelenleg pereskedés tárgyát képezi.

Az egyesület maga is pályázott a frekvenciára, de a pályázatból kizárták. Miután a frekvencia üres maradt, úgy határoztak, ideiglenes használatra vonatkozó kérelmet nyújtanak be. A hatályos szabályok alapján a médiaszolgáltató az eddigi, Budapest-Belváros FM 87,6 MHz frekvencia közösségi használatáról lemondott, így nincs akadálya a grémium szerint, hogy birtokba vegye átmeneti időre a frekvenciát. (A Spirit FM az ATV csoporthoz tartozik.)

A Médiatanács arról is határozott, hogy a Mészáros Lőrinc közeli a Radio Plus Kft., a Rádió 1 üzemeltetője megkapja a Music FM egykori frekvenciáját.

(Kiemelt képünk illusztráció: 168.hu | Dimény András)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.