Márki-Zay mozgalma szerint Ungár Péter kitartott álellenzéki

Dühös közleményben reagált a Mindenki Magyarországa Mozgalom Ungár Péter LMP-társelnök korábbi, a szervezet amerikai finanszírozását kritizáló szavaira.

2022. november 6., 12:28

Szerző:

„Ungár Péter is csatlakozott az álellenzéki kórushoz, akik napról napra mondják fel a Fidesz propagandaszövegeit. Az LMP társelnökének nyilatkozata szerint nem tudott arról, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom történelmünk legkorruptabb rendszerének leváltásához támogatást kapott az amerikai magyaroktól.” – így kezdte vasárnap kiadott közleményét a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom.

A továbbiakban hozzátették, Ungár szerintük valójában tudott is erről a támogatásról, ami viszont az LMP finanszírozásánál szerintük átláthatóbban történt, 2022. márciusában ugyanis a kétmilliárdos összeg már nyilvános információként szerepelt a sajtóban.

„Érdekes, hogy Ungár Péter ugyanúgy nem kritizálta az Ökotárs nyugati támogatását vagy Ron Werber kampánymenedzserkedését, ahogy a Fidesz esetében Arthur Finkelstein vagy Soros György korábbi támogatását sem. Most mégis »dermesztő amerikai pénzekről« beszél egy olyan transzparens, törvényes és példamutatóan erkölcsös kampány esetében, amely nélkül ma talán nem is ülne a parlamentben”, – zárult a közlemény. Hozzátették még, szerintük Ungár „érdemi munka nélkül került be a parlamentbe”, míg ők nem teszik ezt.

Egy korábbi interjúban, amit november 3-án a 24.hu-nak adott, Ungár úgy fogalmazott, „ha tudtuk volna mi, LMP-sek hogy ennyi külföldi pénz jött, akkor nem fizetünk be ennyit az ellenzéki kampányba. Akkor azt mondtuk volna, hogy oldják meg. Micsoda dolog ez?! Nem tudott erről senki. Ott voltam a pártelnöki találkozókon, és senki sem tudott erről. Egyébként is hol látszódott ez a pénz? Mert a kampányban nem. Hova lett elköltve?”

Hozzátette, szerinte Márki-Zay rossz jelölt volt, és piacpárti kampánya is rossz volt, ez pedig a vereség fő oka.

(Kiemelt kép forrása: Ungár Péter, Facebook)

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.