Ungár Péter beszólt Schiffer Andrásnak

Az orosz-ukrán háború kialakulásában megközelítőleg sincs senkinek akkora felelőssége, mint Vlagyimir Putyinnak – reagált Ungár Péter Schiffer András Mandinernek adott interjújában olvasható véleményére.

2022. október 18., 17:08

Szerző:

Az Egyesült Államok bizonyosan megpróbált beavatkozni Ukrajna belügyeibe kevésbé nyilvánvaló eszközökkel az elmúlt években. De ez a módszer egyrészt Oroszországtól se áll távol, másrészt ha ezt egyenértékűnek fogadjuk el a tankok elindításával, akkor egyszer csak majd azon vesszük észre magunkat, hogy összeesküvés-hívők döntik el, hogy mikor jön a harmadik világháború. Aggasztóan közel vagyunk ehhez a ponthoz – írta Ungár Péter Facebook-oldalán, reagálva ezzel Schiffer András Mandiernek adott interjújában, amelyben arról beszélt, hogy az amerikai külügyminiszter, vagy a finn miniszterelnök is ugyanolyan háborús uszítók, mint a Kreml.

Az LMP társelnöke azért érezte úgy, hogy reagálnia kell Schiffer interjújára, mert „ha az ott elhangzott állításokkal tartalmi szinten ugyanannak a pártnak későbbi elnökeként nem tisztázom a viszonyomat, akkor az már inkább sunnyogás.” Szerinte is Európa a konfliktus legfőbb vesztese, de ezért „nevetséges” az Egyesül Államokat hibáztatni, mivel nem az ő dolguk az erős Európa megteremtése. „Ennek a helyzetnek a kialakulásában Angela Merkelnek és Orbán Viktornak van súlyos felelőssége” – írta.

(Kiemelt kép: Ungár Péter (LMP) napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 12-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi)