Márki-Zay Péter is megszólalt Király Júlia visszalépéséről

A levelét nem olvasta, de beszéltek.

2022. február 20., 13:38

Szerző:

Ahogy szombaton írtunk róla, Király Júlia, Márki-Zay Péter gazdasági kabinetének egyik tagja levélben jelezte az egyesült ellenzéknek: Róna Péter államfőjelöltsége miatt nem vállal több nyilvános szereplést a kampányban.

Király Júlia azzal indokolta döntését, hogy Róna Péter több alkalommal is támadta, a devizahitelezés elterjesztéséért felelős „hét főbűnös” egyikének nevezte őt, és egy esetleges, Róna Péterre vonatkozó kérdésre nem tudna mást válaszolni, mint hogy az ellenzéki államfőjelölt egy „huncut pici gazember”.

Király Júlia csak annyit mondott, hogy ebben az ügyben nem kíván megnyilvánulni, ez a szerepét természetesen egyáltalán nem érinti, továbbra is ő az árnyékkormánynak a gazdasági területért felelős koordinátora

– mondta Márki-Zay Péter az ATV Híradójának.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje azt is elárulta, hogy a levelet nem látta, viszont beszélt róla Király Júliával. Márki-Zay Péter kifejtette: Róna Péter és Király Júlia között vannak szakmai különbségek, de ez nem érinti a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnökének gazdasági koordinátori szerepét.

(Kiemelt kép: Márki-Zay Péter sajtótájékoztatója a budapesti Kossuth téren, 2021.10.08. Fotó: Adrián Zoltán/168)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.