ATV: Róna Péter jelölése miatt a háttérbe vonul Király Júlia

A továbbiakban nem vállal nyilvános szereplést az ellenzék kampányában.

2022. február 19., 18:57

Szerző:

Az ATV információi szerint az MNB volt alelnöke a miniszterelnök-jelöltnek és az ellenzéki pártok gazdaságpolitikai szakpolitikusainak írott levelében jelentette be hétfőn, hogy a továbbiakban nem vállal nyilvános szereplést az ellenzék kampányában. Ezt azonban nem akarta a nyilvánosságban közölni, mert attól tartott, ártott volna az ellenzéki kampánynak. „Egyszerűen nem fogok ráérni” – fogalmazott levelében Király Júlia.

Király a levelében kitért arra, hogy a továbbiakban a nyilvánosság előtt nem képviseli az egyesült ellenzéket, mert a Rónára vonatkozó kérdésre nem tudna mást válaszolni, mint hogy az ellenzéki államfőjelölt egy „huncut pici gazember”. Emellett Róna egyetemi és vállalkozói pályafutásával kapcsolatban is kritikákat fogalmazott meg. Emlékeztette az Márki-Zayt, hogy Róna Király Júliát személyében számtalan alkalommal nyíltan megtámadta, a devizahitelezés elterjesztéséért felelős „hét főbűnös” egyikének nevezve őt. Király Júlia döntése nem teljesen végleges, ugyanis Róna visszalépése miatt újra „ráérne”.

Király Júlia Márki-Zay Péter kampányába gazdaságpolitikai tanácsadóként csatlakozott. 2007 és 2013 között a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke volt. 

 

(Kiemelt kép: Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank (akkori) alelnöke 2012. június 14-én. MTI Fotó: Beliczay László)