Már több jelölt is összegyűjtötte a szükséges ajánlást az előválasztásra

24 óra sem kellett nekik.

2021. augusztus 23., 21:37

Szerző:

Már legalább öt jelölt gyűjtötte össze a szükséges ajánlást ahhoz, hogy indulhasson az ellenzéki előválasztáson. Ebből négyen képviselő-jelöltek, az ötödik pedig Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd miniszterelnök-jelölte. Mindannyian Facebookon jelentették be a hírt.

Az ellenzéki előválasztás képviselőjelöltjei közül Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője, Keresztes László Lóránt, az LMP politikusa, Stummer János, a Jobbik jelöltje és a DK-s Czeglédy Csaba szerezték meg a szükséges számú aláírást. Czeglédy Szombathelyen és környékén, Tóth Csaba Zuglóban, Keresztes László Lóránt az egyik baranyai, Stummer János pedig egy Békés megyei választókerületben méretné meg magát.

Az ellenzéki előválasztás nyilvántartásba vett jelöltjei hétfőn kezdtek ajánlásokat gyűjteni. Az egyéni képviselőjelölteknek 400 érvényes aláírásra van szüksége, a miniszterelnök-jelölteknek pedig 20 ezerre. A jelölteknek két hetük van, hogy összegyűjtsék a szükséges számú ajánlást, a leadási határidő szeptember 6-án, délelőtt 10 órakor lesz. Az, hogy végül kik kerülhetnek fel a szavazólapokra, valószínűleg szeptember 8-án derül ki. Az előválasztás első fordulója szeptember 18–26. között lesz, és mint a pártok ígérték, online és személyesen is lehet majd szavazni.

(Kiemelt kép: a Momentum Mozgalom Facebook-oldala)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.