Karácsonynak 24 óra sem kellett a 20 ezer aláíráshoz

A főpolgármester ettől függetlenül az utolsó lehetséges időpontig folytatja az ajánlások gyűjtését.

2021. augusztus 23., 20:55

Szerző:

„Kollégáim jelzése alapján már hétfőn, kevesebb mint 24 óra alatt összegyűlt a szükséges 20 ezer aláírás, köszönöm, megtisztel a bizalom. Megyünk tovább, folytatjuk az aláírásgyűjtést is az utolsó lehetséges időpontig. A változás elkezdődött!” – közölte a Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

A főpolgármester hétfőn több olyan budapesti helyszínre is elment, ahol a jelöltek ajánlásokat gyűjtöttek, többek között a Rákóczi térre is ellátogatott, itt Jámbor András képviselőjelölttel találkozott. Karácsony Gergely ezt követően a Kálvin térre ment el, ahol Csárdi Antalt támogatja. A főpolgármester azt ígérte közösségi oldalán, a napokban a vidéki ajánlásgyűjtés helyszíneire is ellátogat.

A közvélemény-kutatások alapján Karácsony Gergely, Dobrev Klára és Jakab Péter váltogatja egymást az első három helyen. Így most még azt sem lehet megmondani, hogy ki lesz az a két jelölt, aki a második fordulóba jut.

Az ellenzéki előválasztás nyilvántartásba vett jelöltjei hétfőn kezdtek ajánlásokat gyűjteni. Az egyéni képviselőjelölteknek 400 érvényes aláírásra van szüksége, a miniszterelnök-jelölteknek pedig 20 ezerre. A jelölteknek két hetük van, hogy összegyűjtsék a szükséges számú ajánlást, a leadási határidő szeptember 6-án, délelőtt 10 órakor lesz. Az, hogy végül kik kerülhetnek fel a szavazólapokra, valószínűleg szeptember 8-án derül ki. Az előválasztás első fordulója szeptember 18–26. között lesz, és mint a pártok ígérték, online és személyesen is lehet majd szavazni.

 

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt (k) az ellenzéki pártok kampányzáró rendezvényén a Madách téren, Budapesten 2019. október 11-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

2024. május 1., 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.