Óriási meló kiszűrni a jelentkezőket: Magyar Péter elárulta, mennyien csatlakoznának a Tisza Párthoz

Magyar Péter szerint reális esély van rá, hogy a Tisza Párt még ebben a ciklusban beérje a Fideszt támogatottságban. 

2024. július 23., 14:29

Szerző:

A Tisza Párt frissen megválasztott elnöke, Magyar Péter a Telexnek adott interjújában beszélt minderről, továbbá kiemelte, volt értelme annak, hogy felvette az EP-mandátumot, ugyanis véleménye szerint a legnagyobb ellenzéki pártnak kellenek a külföldi szövetségek. 

Rengeteg az önkéntes 

Magyar azt is elmondta, ha csak 2-3 képviselőjük lett volna az EP-választás végén, akkor valószínűleg nem vette volna fel a mandátumát, azonban a közel 30 százalékos eredmény egy egészen új helyzetet hozott. A Tisza Párt elnöke arról is beszél, hogy rengeteg önkéntesük van, a fideszesek pedig félnek attól, hogy hamar bebetonozzák magukat a vidéken is, szemlézte a 24.hu. Magyar Péter állítása szerint a felhívásuk közzététele óta tízezren jelentkeztek párttagnak, a jelentkezőket pedig „óriási meló” kiszűrni. 

Találkozó Karácsony Gergellyel 

Mint mondja lesz etikai szabályzatuk is, ami alapján nyilatkoztatni fogják a jelentkezőket. Állítása szerint a Tisza Párt erősödése miatt a kormányközeli közvélemény-kutatók már azt mérik, legyenek-e előrehozott választások. Magyar a DK-ról is beszélt, úgy véli a pártnlá jelenleg ámokfutás zajlik, ám ez őket nem különösebben érinti, mert ahogy fogalmaz: nincs dolguk sem a DK-val, sem Gyurcsány Ferenccel. A őszre nagy terveik vannak, valóságos kormányinfókat akarnak tartani, párhuzamosan a Gulyás Gergely által tartott szokásos sajtótájékoztatóval. Magyar Karácsony Gergelyről is megszólalt, azt mondja, még nem találkoztak, de éppen a minap írta meg neki, hogy a következő héten, mikor lenne alkalmas.

Ötkertes incidens 

A Tisza Párt elnöke az interjúban úgy fogalmazott, nem fognak beülni a fővárosi cégek vezetőségébe, delegálni és javasolni sem fognak tagokat, továbbá a főpolgármester-helyettes személyére sem tesznek majd javaslatot, valamint tiszás képviselők sem vállalnak el felkérést. Magyar az Ötkertben történt incidensre is kitért, ennek kapcsán elmondta, a dolgo tanulsága, hogy 30 százalékos párt vezetőjeként már nem egy magánszemély.

Két évig Magyar Péter mint magánszemély nem létezik, ami nehéz lesz

 – mondta, továbbá hozzátette, a szórakozóhelyen készült felvételek azért nem hozzák nyilvánosságra, mert arra várnak, mivel fog előállni a „propaganda”. Állítja, majd csak ezt követően teszik meg a szükséges feljelentéseket. Ezenkívól azt is megvárja, hogy a hatóságok megmutassák az állítólagos bizonyítékokat. Azt nem fejtette ki, hogy milyen felvételek lehettek a Dunából kihalászott mobiltelefonon. 

(Kiemelt kép: Magyar Péter Instagramja)

Bár még sok a kérdőjel, egyre valószínűbb, hogy hónapok óta először igazi áztató eső érkezik hazánkba.