Magyar Péter lett a Tisza Párt elnöke

A hírt Magyar Péter jelentette be Facebook-oldalán.

2024. július 22., 14:00

Szerző:

Magyar Péter lett a legújabb pártvezető, aki eddig alelnök és a párt egyszemélyes arca volt. Az alelnöki posztokat Tarr Zoltán európai parlamenti képviselő, valamint Radnai Márk, a párt operatív vezetője tölti be ezentúl.

A Tisza Párt tisztújító közgyűlése után Magyar Péter közösségi oldalán jelentette be, hogy a párt őt választotta meg elnökének, míg alelnök lett Tarr Zoltán – szintén európai parlamenti képviselő, aki onnan lehet ismerős, hogy azonnal kirúgták munkahelyéről, amint felszólalt Magyar Péter áprilisi, Kossuth-téri rendezvényén, ahol arról beszélt, hogy elfogadhatatlannak tartja Balog Zoltán református püspök cselekedetét, és a kegyelmi botrány kirobbanása óta tanúsított viselkedését. A június 9-i választáson Tarrt is EP-képviselőnek választották, ő lesz a Tisza Párt delegációvezetője, és az EP Kulturális és Oktatási Bizottságának néppárti szóvivője. 

A párt eddigi elnöke, Szabó Attila a jövőben tiszteletbeli, alapító elnök lesz. „Neki és Somodi Erzsébet korábbi alelnöknek is köszönjük az eddigi segítséget” – írta Magyar Péter közösségi oldalán.

 

A párt új alapszabályának és SZMSZ-ének elfogadása után, várhatóan novemberben, rendkívüli tisztújító kongresszust tartanak, amelyen megválasztják a párt új vezető testületének tagjait, figyelve arra, hogy a hölgyek egyenlő képviselettel rendelkezzenek minden poszton

– tette hozzá a pártelnök.

A korábbi elnöknek, Szabó Attilának – aki a továbbiakban tiszteletbeli alapító elnök lesz – és alelnöknek, Somodi Erzsébetnek Magyar megköszönte az eddigi segítséget, valamint annak a sok ezer jelentkezőnek is köszönetet mondott, akik felvételüket kérték a pártba.

 

 

Magyar Péter építkezésbe kezd

 

Magyar Péter korábban bejelentette, hogy a nyár a belső építkezésé lesz, ősztől pedig képviselőivel újabb országjárásba kezd – számolt be az ATV.hu. A köztudatba csak pár hónappal ezelőtt berobbant politikus azt ígérte, hogy pár hónapon belül Magyarország legjobban szervezett politikai közösségét építik fel. 

Radnai elsősorban nem a rendezői tevékenysége, hanem kilenc évvel ezelőtti, megosztó üzenetei által vált ismertté. 2015-ben ugyanis durván megfenyegetett több kritikust is, miután a 011-Alkotócsoport vezetőjeként nem tetszett neki, hogy nem fogadták jól a Closer című előadásuk – írta a 24.hu. Koltai Tamás színikritikusnak például azt írta: „Szia Tamás! Valaki egyszer azt mondta rád kártékony csótány. Szerinted miért? Ha még egyszer meglátlak bármelyik előadásom közelében egyesével töröm el minden ujjad”. Radnai később elnézést kért a stílusáért.

A negatív kritikák után az előadást befogadó Átrium akkori művészeti igazgatójával együtt interjút adott a Librarius.hu újságírójának, az interjú elkészülte után azonban telefonon közölte a szerzővel, hogy eltöri a kezét, ha az írás megjelenik. Ezután az Átrium is elhatárolódott tőle.

(Fotó: Magyar Péter Facebook-oldala.)

 

Tegnap 12:09

Bár még sok a kérdőjel, egyre valószínűbb, hogy hónapok óta először igazi áztató eső érkezik hazánkba.