Kunhalmi Ágnes Őrsi Gergelynek: Téged annak ellenére fogadtak el, hogy szocialista vagy

Kunhalmi Ágnes szerint Őrsi Gergely II. kerületi polgármester nem fog kilépni az MSZP-ből.

2023. szeptember 11., 16:24

Szerző:

Arra számít Kunhalmi Ágnes, hogy Őrsi Gerely nem fog kilépni az MSZP-ből. A párt társelnöke ezt azután mondta a Telexnek, hogy a II. kerületi polgármester a 444-nek adott interjúban úgy fogalmazott: nincs olyan nap, hogy ne gondolkozna el a kilépésén. „Őszintén hiszek abban, hogy az önkormányzati politikában az országos politikának a lehető legkisebb szinten kell jelen lennie. Ez a fő oka” – magyarázta Őrsi. A polgármester még gondolkodik az esetleges távozásán, de azt leszögezte: nem tervez átlépni másik pártba.

„Gergőnek nem az MSZP és a civilség között van a vívódása, hanem a politika és a civilség között. Én mondtam neki is, hogy »téged annak ellenére fogadtak el a budai liberálisok, zöldek és civil szavazók, hogy szocialista vagy«”

– reagált a II. kerületi polgármester szavaira Kunhalmi Ágnes, aki Őrsivel 2004-ben együtt lépett be az MSZP-be, pont abban a Fazekas utcai pártirodában, amit nemrég háziorvosi és fogászati rendelővé alakítottak át.

„Ha egy polgármester összefogja az őt támogatókat, akkor nem büntetik a választók azért, mert MSZP-s, DK-s vagy momentumos. Akkor büntetnék, ha nem találná meg az ellenzéki oldal összefogásának módját”

– mondta a szocialisták elnöke, aki szerint Őrsi is a legszélesebb együttműködést szorgalmazza a II. kerületben. Kunhalmi állítja, egyik ellenzéki polgármestert sem választják meg 2024-ben újra, ha a választók azt látják, széthúzás van az önkormányzatban.

(Kiemelt képünk forrása: Kunhalmi Ágnes hivatalos Facebook-oldala)