Természetvédelmi területen fesztiválozna a Telekom, kiakadt a második kerületi polgármester

Hagyományteremtő céllal indít nyári fesztiválsorozatot a telekommunikációs cég. Ennek nyitányát ma este a főváros második kerületéhez tartozó Hármashatárhegyi Reptéren tartják. Őrsi Gergely közösségi oldalán tiltakozott a terv ellen.

2023. június 23., 14:47

Szerző:

A multicég közlése szerint különleges élménysorozatot ígér az ingyenes Telekomos Fesztivál rendezvénysorozattal. Mint közleményükben írták „évekig voltunk névadó szponzorai a Telekom VOLT Fesztiválnak. Amikor megtudtuk, hogy idén elmarad a rendezvény, döntenünk kellett, hogy új együttműködési lehetőséget keresünk és egy másik bejáratott fesztivál közönségének biztosítunk még több élményt vagy belevágunk valami egészen újba, és idén az ügyfeleinket szponzoráljuk inkább azáltal, hogy egész nyáron át ingyenes élményeket kínálunk számukra. Ez utóbbi mellett döntöttünk, életre hívtuk a Telekomosok Fesztiválját, hogy minden nehézség ellenére olyan lehessen a nyár, ahogy azt az ügyfeleink akarják”.

Őrsi Gergely azonban kevéssé optimista az optimálisnak vélt fesztivál-helyszín kijelölésétől.

„Meglepődve értesültünk arról, hogy a Hármashatárhegyi Repülőtéren fesztiválhangulatú bulit szervez a Telekom HU Szent Iván-éji nyárindítóként. Sajnos kicsit úgy szerveződött az esemény, mintha a szomszéd nem szólna arról, hogy bulit készül tartani” – fogalmazott péntek délutáni bejegyzésében.

Hozzátette: bár az esemény engedélyezésével kapcsolatban nincs hatáskörük, de az elmondható, hogy „az esetek többségében nem tartjuk szerencsésnek, ha természetvédelmi területen vagy annak szomszédságában fesztivál szerveződik”.

Felhívta a szervezők és a fesztivált látogatók figyelmét arra, hogy „a repteret és környékét kezeljék természetvédelmi területként, és azt minimum tartsák be, ami természetjáróktól is elvárható: tartózkodjanak a szemeteléstől, és lehetőség szerint ne zavarják meg a környező élővilág nyugalmát”.

Egyúttal – bár nem kapcsolódik szorosan a témához –, de hozzátette: felhívta a cég figyelmét a kerületben fellelhető elhanyagolt telefonfülkére és közterületi dobozra, melynek helyreállítása, rendben tartása az ő feladatuk lenne. „Amiben örömmel együttműködünk” – közölte Facebook-posztjában Őrsi Gergely második kerületi polgármester.

(Kiemelt kép: Őrsi Gergely második kerületi polgármester dr. Jake Goodall társaságában 2023. május 9-én. Fotó: Őrsi Gergely Facebook-oldal)