Kislánynak írt üzenete miatt rúgták ki Hosszú Katinka nevelőedzőjét

Azért váltak meg egy évtizedek óta elismert úszóedzőtől a Bajai Spartacusnál, mert olyan üzenetet küldött egy fiatal lánynak, amelyet egyesülete szerint nem kellett volna. Az ügy középpontjában a sportág egy nagyágyúja, Pass Ferenc szerepel, aki a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka nevelőedzője volt. Egy pillanat alatt megváltak tőle annak ellenére is, hogy 33 esztendeje dolgozott a klubért.

2024. február 28., 12:57

Szerző:

Hosszú Katinka vezetőedzőjét, a klub elismert trénerét múlt hét hétfőn elküldték a Bajai Spartacustól, a hét második felében pedig azonnali hatállyal megváltak tőle – értesült a Blikk Sportal. Valamiféle kínos ügyről lehetett hallani, de először az érintett nem kívánt megszólalni, az úszóklub irányítójának titkárságán meg visszahívást ígértek – ez sajnos azóta sem történt meg. Pass Ferenc azonban úgy döntött, nem hallgat a történtekről, még ha kínosan is érintik.

„Egy félreértett üzenet miatt kerültem ilyen helyzetbe. Tény, ha valaki akarja, félre értheti a messengeren küldött mondatokat, de semmi ilyen szándékom nem volt, semmilyen hátsó szándék nem vezérelt. Semmi bűnöset nem tettem”

– fakadt ki a tréner. „Az egyesületem ennek ellenére rögtön felmondott. Harminchárom éve dolgoztam itt, soha semmilyen konfliktusom nem volt sem gyerekkel, sem szülővel, legfeljebb szakmai vitám” – tette hozzá. 

Hogy konkrétan mi szerepelt a tréner által elküldött üzenetben, azt a lap sem tudta meg. Értesüléseik szerint

szülői bejelentést követően mondtak fel Passnak, aki a résztelekről annyit elárult, az ügyben szereplő 15 éves úszó nem is volt a tanítványa.

Decemberben a lány jelentkezett nála, hogy szeretne nála sportolni, de ő átirányította egy kolléganőjéhez, illetve a vízilabdázókhoz. Az uszodában 3-4 alkalommal még összefutottak, olykor beszéltek is néhány mondatot. Illetve a sport, az edzés kapcsán még váltottak néhány messenger üzenetet – szerinte ezek közül az utolsót értették, magyarázták félre. 

„Természetesen nagyon felzaklatott ez a történet, hiszen nem tettem rosszat, mégis ilyen helyzetbe kerültem. Rendre ez jár a fejemben, de nem igazán tudok gondolkodni. A családtagjaim mellettem vannak, próbálnak támogatni, de nekik sem egyszerű. Olyan ügyben kéne védekeznem, vagy bizonyítanom bármit, amit nem követtem el” – magyarázta a történteket Pass. 

A Bajai Spartacus nem válaszolt a lap kérdéseire, így arra sem, hogy miért kellett elküldeni Passt, és esetleg felvetődött-e, hogy a hatóságnál hivatalos eljárást kezdeményezzenek az ügyben.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: OLIVIER CHASSIGNOLE / AFP)