Lemondott az MSZP-s politikus a gyerektáborban történt „szexuálisan félreérthető magatartás” miatt

Az Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. vezetőjéről van szó, aki nem csak a cég vezetéséről, hanem MSZP-s tisztségéről is lemondott. Az ugyanakkor egyelőre nem világos, hogy a két kiskorú között valójában mi történhetett.

2024. február 28., 10:14

Szerző:

Vizsgálatot indított Újpest önkormányzata, miután az Újpesti Kulturális Központ (UKK) Nonprofit Kft. által szervezett táborban két kiskorú gyermek között „szexuálisan félreérthető magatartás történhetett” – derül ki az újpesti önkormányzat közleményéből. A cég vezetője lemondott posztjáról és az MSZP-ben betöltött tisztségéről is.

Az UKK ügyvezetője a cég honlapja szerint az a Belán Beatrix, aki egyben az MSZP Újpesti - Káposztásmegyeri Szervezetének elnöke is.

Az önkormányzat azt írta, amint tudomásukra jutott az eset, haladéktalanul vizsgálatot rendeltek el a tábort szervező önkormányzati cégnél.

Tájékoztatásuk szerint „ezen vizsgálat alapján az önkormányzat a tudomására jutott információkat és iratanyagot a hatályos gyermekvédelmi jogszabályoknak megfelelően haladéktalanul eljuttatta az illetékes rendőrkapitányságra, valamint továbbította az Újpesti Gyermekjóléti Szolgálat részére”. Hozzátették: azt, hogy a két kiskorú között valójában mi történhetett, a törvényi előírásoknak megfelelően a hatósági eljárásokban kell kivizsgálni és tisztázni.

„Mindazonáltal az eset ismert körülményeit figyelembe véve, a gyermekvédelem súlyára való tekintettel, valamint cégvezetői felelősségi körét mérlegelve, a tábort szervező Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. vezetője úgy döntött, hogy azonnali hatállyal lemond ügyvezetői tisztségéről”.

Az MSZP az üggyel kapcsolatban közleményében azt írta: a cég ügyvezetője arról tájékoztatta a párt vezetését, hogy lemond az MSZP-ben betöltött tisztségéről és egyben meg is szünteti a párttagságát, amit az MSZP vezetősége elfogadott. Konkrét nevet ők sem említettek – írja a hvg.hu.

Az ügy különösen kényes lehet az ellenzék számára Novák Katalin lemondása után. Ugyan nem tisztázott, hogy mi történt, de jelenleg a gyermekvédelem ügyére fókuszál mind a kormány, mind az ellenzék. Ameddig a kormánypártok kapkodva nyújtanak be gyermekvédelmi törvénycsomagot, addig az ellenzék a közvetlen köztársaságielnök-választásért tartott demonstráción kizárólag Orbán Viktor és a Fidesz felelőlésségét firtatja. A jelenlegi közhangulat mellett különösen kényes bármely olyan gyermekek szexuális fejlődését károsan befolyásoló ügy, amelyben politikusok felelőssége is felmerül. 

(Kiemelt képünk: Az újpesti Polgármesteri Hivatal épülete. Fotó: Újpesti Önkormányzat)