Bencsik András: műbalhé az egész pedofilügy

Novák Katalin kegyelmi döntése és a pedofilügy egy kommunikációs hiba és műbalhé – jelentette ki Bencsik András a Sajtóklubban.

2024. február 26., 10:56

Szerző:

Bencsik András a Hír TV Sajtóklub című műsorában vasárnap este azt mondta a Gyurcsány Ferenc évértékelőjével kapcsolatban, hogy „pontosan tudja, hogy neki nem az a dolga, hogy ő az igazságot a tényeket a valóságot értelmezze és értékelje, hanem egyetlen egy dolga van, hogyha van egy rés, azt a rést kell folyamatosan támadni”. Ahogy arról beszámoltunk, évértékelőt tartott Gyurcsány Ferenc, melyben azt mondta : Orbán Viktor az első magyar pedofilbarát miniszterelnökként vonul be a történelembe. 

Bencsik András szerint a pedofilügy egy kommunikációs hiba

„Mi elkövettünk egy kommunikációs hibát, mert egy jószándékúan, de egy szerencsétlen hiba folytán ellenünk fordították azt, amiben mi a legerősebbek voltunk: a gyermekvédelem – mondta Bencsik. Majd elmagyarázta: az hogy Gyurcsány kiírja a pulpitusra, hogy a pedofília nem hiba, hanem a pedofília bűn, amikor Gyurcsány 2021-ben, amikor a Fidesz országos népszavazást kezdeményezett a gyermekvédelmi törvény érdekében, akkor Gyurcsány azt írja ki, hogy a felmenőiddel szórakozzál. Erre az egy gondolatra erre a kommunikációs hibára, amit mi követtünk el, épített föl mindent. 

Bencsik András szerint az egész pedofilügy egy műbalhé 

Bencsik András úgy látja,

a korábbi miniszterelnök „tulajdonképpen újfent meghirdette a szuperbaloldali összefogást és annak érdekében használta fel ezt az egész pedofil balhét, műbalhét – mert ez egy műbalhé –, hogy ha nagyon-nagyon veszélyes ellenség támad meg minket, akkor félretesszük a különbséget, hogy összefoghassunk”. 

Reményét fejezte ki, hogy ezt a „játékot” már nem veszik be olyan sokan – írja a Népszava

Bencsik András műbalhénak tartja a bicskei pedofilügyet

Vásárhelyi Jánost, a bicskei gyermekotthon volt igazgatóját folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 2019-ben jogerősen 8 év fegyházbüntetésre ítélték. Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon egykori igazgatója, a pedofíliáért jogerősen elítélt Vásárhelyi János 2004 és 2016 között legkevesebb tíz gyermeket molesztált, és azt is, hogy a bűntársaként kényszerítésért szintén jogerősen elítélt Kónya Endre elnöki kegyelemben részesült. Novák Katalinnak a felháborodás hatására le kellett mondania az elnöki kegyelem miatt.

Novák Katalin kegyelemre méltónak találta az egykori igazgatóhelyettest. Az ítélet szerint ő volt az, akinek tudomása volt arról, hogy az igazgató több gyereket is molesztált, aki megírt egy hamis vallomást az egyik gyerek nevében ezzel a szöveggel: „én kitaláltam, hogy közösen kivertük a nemi szervem és hogy ilyet más gyermekkel is csinált már. „Igazság az, hogy nem húzta le a nadrágom és nem fogta meg és nem verte ki”– aki ezt a hamis vallomást a saját irodájában a pedofil igazgató jelenlétében akarta aláíratni az érintett gyerekkel, és akit mindezért 3 év 4 hónap börtönre ítéltek első és másodfokon is.

(Kiemelt képünkön: Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője a Sajtóklub adásában. Fotó: a közzétett adás képernyőfelvétele)