A sporttáborban ütötte a gyerekeket az edző: vádat emeltek ellene gyerekbántalmazás miatt

Gyermekbántalmazás miatt vádat emeltek egy sportegyesület edzője ellen, aki az egyik kiskorút úgy megverette, hogy kórházba került.  

2024. február 22., 08:41

Szerző:

Börtönbe kerülhet gyermekbántalmazás miatt az az edző, aki kiskorú sportolóknak szervezett heti edzések, kirándulások és edzőtáborok során a felügyeletére bízott gyermekeket bántalmazta és megszégyenítette, és ebbe a többi sportolót is bevonta. A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta a VAOL-t , hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség többrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben. 

A visszaélésszerűen gyakorolt gyermekbántalmazás során az egyik gyerek kórházba került 

Az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is elszenvedett, és kórházi ellátásra szorult. A vádlott súlyosan kötelességszegő, a sértettek önértékelését és önbecsülését károsan befolyásoló magatartásával, visszaélésszerűen gyakorolt, megtorló jellegű módszereivel veszélyeztette a felügyeletére bízott gyermekek testi, érzelmi és erkölcsi fejlődését – írja a lap. 

A járási ügyészség végrehajtandó szabadágvesztés és közügyek gyakorlásától eltiltás büntetések kiszabása mellett indítványozta a vádlott végleges hatállyal történő eltiltását bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Egy műkorcsolya-edzőről is hasonló dolgok derültek ki, kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt rendeltek el nyomozást 

Bár a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) a fegyelmi eljárást megszűntette Sebestyén Júlia műkorcsolya-edzővel szemben, a 24.hu megtudta, hogy az ügy már a rendőrségen van, akik nyomozást rendeltek el kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt. A lap összefoglalója szerint Sebestyén Júlia edzéseire járó gyerekek szülei rángatásról, erős szorításról, markolásról, karmolásról, egy-egy elcsattant pofonról, megszégyenítő kivételezésről, sértegetésről, betegen versenyeztetésről, megalázásról, elhanyagolásról számolnak be. Sebestyén tagadta az ellene felhozott vádakat, ugyanakkor több versenyzője is elhagyta. A korcsolyázó szövetség fegyelmi eljárást indított az Európa-bajnok műkorcsolyázóval szemben, de végül mivel levitték az elévülési időt egy évre, elévülésre hivatkozva lezárták a gyermekbántalmazási ügyet. A szövetség akkor azt közölte, hogy bejelentést tettek a rendőrségen.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.