Kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt rendeltek el nyomozást műkorcsolya edzések kapcsán

Bár a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) megszüntette Sebestyén Júlia műkorcsolya-edzővel szemben a fegyelmi eljárást, a rendőrségre bejelentést tettek az üggyel kapcsolatban. A rendőrség a bejelentést feljelentésként értékelte és nyomozást rendeltek el kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt.

2023. november 6., 21:48

Szerző:

Bár a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) a fegyelmi eljárást megszűntette Sebestyén Júlia műkorcsolya-edzővel szemben, a 24.hu megtudta, hogy az ügy már a rendőrségen van, akik nyomozást rendeltek el kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt.

A lap összefoglalója szerint Sebestyén Júlia edzéseire járó gyerekek szülei rángatásról, erős szorításról, markolásról, karmolásról, egy-egy elcsattant pofonról, megszégyenítő kivételezésről, sértegetésről, betegen versenyeztetésről, megalázásról, elhanyagolásról számolnak be. Sebestyén tagadta az ellene felhozott vádakat, ugyanakkor több versenyzője is elhagyta. A korcsolyázó szövetség fegyelmi eljárást indított az Európa-bajnok műkorcsolyázóval szemben, de végül mivel levitték az elévülési időt egy évre, elévülésre hivatkozva lezárták a gyermekbántalmazási ügyet. A szövetség akkor azt közölte, hogy bejelentést tettek a rendőrségen.

Erre kérdezett rá a 24.hu, a lap azt szerette volna tudni, hogy

  • hogy hol, melyik rendőrkapitányságon tettek feljelentést, és hol tart az ügy,
  • lletve, ha nem feljelentés történt, akkor milyen címen, milyen indokkal fordultak a rendőrséghez.
A szövetség válaszából az derül ki, hogy nem feljelentést, hanem bejelentést tettek.

A rendőrség viszont a 24.hu-nak azt írta:

„A BRFK-ra érkezett bejelentés, amelyet feljelentésként értékeltünk. Ez alapján 2023. október 31-én kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt rendeltünk el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Eddig nem hallgattunk ki gyanúsítottat.”

(Kiemelt képünk: A magyar Sebestyén Júlia reagál a műkorcsolya-világbajnokság női szabadstílusú versenyében nyújtott teljesítménye után a torinói Palavela jégpályán 2010. március 27-én. Fotó: YURI KADOBNOV / AFP)

Hazánkat az a megtiszteltetés érte, hogy július 11-én, a franciaországi Sens városában Kollár Zsuzsanna tatai amatőr sportoló is vihette az olimpiai fáklyát. A hagyományoknak megfelelően 2024. április 16-án a görögországi Olümpiában gyújtották meg az olimpiai lángot és indult útjára a fáklya, amelyet mintegy tízezer futó visz el váltóban az olimpia helyszínére, Párizsba.

 

Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően, pár hét múlva megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre történő összetartás előkészítésével.