Két napig egy lift sem működött a Szent István Kórház sebészetén, kézben vitték a betegeket

Két napig egyetlen lift sem működött a Szent István Kórház sebészetén, ezért műtétek maradtak el. A betegeket kézben vitték le az emeletről.

2023. szeptember 29., 08:26

Szerző:

Két napig egyetlen lift sem működött a Szent István Kórház sebészetén, ezért műtéteket kellett elhalasztani, számolt be az esetről az RTL Híradó. A liftek meghibásodása miatt a műtőket két napig csak gyalog lehetett megközelíteni. Az egyik hozzátartozó szerint volt olyan beteg, akit hat ember hozott le kézben az emeletről.

Az egyik liftet csütörtökre megjavították – a másik továbbra sem működik –, a kórház közlése szerint a keddi műtétek pótlásai zajlanak, egyetlen beteg sem maradt ellátatlanul.

Az Orvostechnikai Szövetség közben arra figyelmeztet, hogy a kórházak rekordnagyságúra nőtt, 100 milliárdos adóssága miatt is sok műtét marad el. A nyári kompenzáció után, újabb 60 milliárdos plusz forrást kérnek a kórházaknak.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón azt mondta, csak becslések vannak, nem látni, miből jött össze az adósság, de ha ezeket az adatokat megkapják, dönteni fognak a kórházak adósságainak átvállalásáról.

(Kiemelt képünk forrása: Szent István Kórház FB oldala)

 

A Szabad Európa megtudta, hogy egy uniós precedensítélet lehetőséget ad arra, hogy utólag is vizsgálni és korrigálni lehessen az emberek számára káros felvásárlásokat, akkor is, ha a kormány nemzetstratégiai kivételnek tart valamit. Egy ilyen per már le is zárult, a GVH-nak kötelező lesz vizsgálnia a Vodafone felvásárlását

Nem kicsit, nagyon: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke nyílt levelet írt Magyar Péternek, amelyben kifejtette, hogy szerinte a Tisza Párt alelnöke egy tőről metszett fideszes politikus, aki ugyan új a politikában, de „régi, jól ismert fideszes szöveget nyom”.

Nettó 1 milliárd 893 millió 839 ezer (bruttó 2 milliárd 390,5 millió) forintos keretszerződést írt alá az állami Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Zrt. a Lounge Event Kft. és a Visual Europe Zrt. kettősével március 11-én az Államalapító Szent István ünnepe alkalmából tartandó tűzijáték rendezvényszervezési feladataira -  tudta meg az rtl.hu