Két napig egy lift sem működött a Szent István Kórház sebészetén, kézben vitték a betegeket

Két napig egyetlen lift sem működött a Szent István Kórház sebészetén, ezért műtétek maradtak el. A betegeket kézben vitték le az emeletről.

2023. szeptember 29., 08:26

Szerző:

Két napig egyetlen lift sem működött a Szent István Kórház sebészetén, ezért műtéteket kellett elhalasztani, számolt be az esetről az RTL Híradó. A liftek meghibásodása miatt a műtőket két napig csak gyalog lehetett megközelíteni. Az egyik hozzátartozó szerint volt olyan beteg, akit hat ember hozott le kézben az emeletről.

Az egyik liftet csütörtökre megjavították – a másik továbbra sem működik –, a kórház közlése szerint a keddi műtétek pótlásai zajlanak, egyetlen beteg sem maradt ellátatlanul.

Az Orvostechnikai Szövetség közben arra figyelmeztet, hogy a kórházak rekordnagyságúra nőtt, 100 milliárdos adóssága miatt is sok műtét marad el. A nyári kompenzáció után, újabb 60 milliárdos plusz forrást kérnek a kórházaknak.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón azt mondta, csak becslések vannak, nem látni, miből jött össze az adósság, de ha ezeket az adatokat megkapják, dönteni fognak a kórházak adósságainak átvállalásáról.

(Kiemelt képünk forrása: Szent István Kórház FB oldala)

 

Nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma a múlt héten a Népegészségügyi központ szerint. 

A főváros térségében egyre inkább az eső lesz a jellemző az ónos eső helyett – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon a csütörtök késő délutáni adatok alapján.