Keddtől Törökországba is lehet utazni védettségi igazolvánnyal

Szijjártó Péter szerint a baloldal álhíreket terjesztett akkor, amikor azt állította, hogy keleti vakcinával nem lehet majd utazni.

2021. május 10., 09:05

Szerző:

Magyarország és Törökország megállapodott arról, hogy kölcsönösen elfogadja az egymás által kiállított oltási igazolványokat keddtől, és mindazok, akik oltási igazolvánnyal rendelkeznek, szabadon közlekedhetnek a két ország között - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter szerint ez azt jelenti, hogy azok a török és magyar állampolgárok, akik már megkapták az oltást és az erről szóló igazolást, teszt és karantén nélkül utazhatnak a két országba, írja az MTI. A külügyminiszter szerint a baloldal álhíreket terjesztett akkor, amikor azt állította, hogy keleti vakcinával nem lehet majd utazni.

Magyarország eddig Horvátországgal, Szlovéniával és Bahreinnel állapodott meg az oltási igazolványok közös elfogadásáról.

(Kiemelt képünk illusztráció: Cukrászda kirakata Isztambul belvárosában 2021. április 30-án. Fotó: MTI/AP | Emrah Gürel)