Már ettől a héttől kezdve lehet utazni Horvátországba védettségi igazolvánnyal

Újabb kétoldalú megállapodás született, ezúttal Horvátországgal, a védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról.

2021. május 5., 17:30

Szerző:

Magyarország és Horvátország megállapodott arról, hogy kölcsönösen elfogadja az egymás által kiállított oltási igazolványokat – jelentette be Szijjártó Péter a közösségi oldalán. Ez azt jelenti, hogy akik oltási igazolvánnyal rendelkeznek, szabadon közlekedhetnek a két ország között.

Szijjártó elmondta: már folynak a tárgyalások a szomszédos országokkal arról, hogy azok a magyar állampolgárok, akik már megkapták az oltást, szabadon utazhassanak.

„Az utolsó technikai részleteket egyeztetjük a horvát partnerekkel, és a megállapodás még ezen a héten életbe fog lépni. Onnantól kezdve magyar és horvát állampolgárok oltási igazolvánnyal, korlátozás nélkül utazhatnak a két ország között” – mondta a külügyminiszter.

(Kiemelt kép: Krk sziget régi halászfalujának távlati képe és kavicsos strandja az Adria partján. Fotó: MTI/Bizományosi | Jászai Csaba)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.