Karácsony Gergely merész párhuzamot vont

Karácsony Gergely a Fidesz-kongresszust a Magyar Szocialista Munkáspárt kongresszusához hasonlította. 

2021. november 14., 18:13

Szerző:

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere párhuzamot vont a vasárnap tartott Fidesz-kongresszus és a Magyar Szocialista Munkáspárt között. Karácsony Facebook posztban tette fel a nagy kérdést, miszerint “miben különbözik egy Fidesz-kongresszus egy MSZMP-kongresszustól”.

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, újból megválasztották Orbán Viktort a Fidesz elnökének 1061 szavazattal – igaz nem volt kihívója, de az eredményt nagy üdvrivalgás követte, majd a miniszterelnök is elmondta beszédét.

Karácsony Gergely a Fidesz-kongresszust az egykori Magyar Szocialista Munkáspárthoz hasonlította. Ez a miniszterelnök egy vasárnap közzétett Facebook-posztjában többek között azzal indokolta, hogy Orbán Viktor kihívó nélkül indult a Fidesz-kongresszus pártelnök választásán.

Mint írja:

„Most komolyan, szerintetek miben különbözik egy Fidesz-kongresszus egy MSZMP-kongresszustól, ha a főnököt ellenjelölt nélkül újraválasztják, tele szájjal szidják a Nyugatot és a felforgató ellenzéket, a kerületi tanácselnök pedig elmondja, hogy még várják a választ a kellemetlen kérdésekre a pártközpontból?”

– áll Karácsony Gergely Facebook falán.

 

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely interjú. Budapest, 2020. június 23. Fotó: Pozsonyi Roland / 168.hu)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.