Győzött Orbán Viktor

Marad a Fidesz elnöke.

2021. november 14., 16:53

Szerző:

Újból megválasztották Orbán Viktort a Fidesz pártelnökének 1061 szavazattal – igaz nem volt kihívója, de az eredményt nagy üdvrivalgás követte, majd a miniszterelnök is elmondta beszédét.

„Rengeteg dolog történt azóta, hogy utoljára találkoztunk” 

– kezdte beszédét a miniszterelnök, majd megköszönte a felé vetett bizalmat. Külön kiemelte feleségét, és neki is megköszönte, hogy megengedte neki, hogy pártelnök legyen.

Orbán reményét fejezte ki, hogy egyre több a fiatal a pártjában, ami üdvözlendő, de ennek ellenére úgy érezte, hogy el kell indulnia újból a pártelnöki pozícióért. „Úgy érzem, a legjobb korban vagyok” – közölte. Felsorolta az elmúlt évek eseményeit, majd összegezte, hogy nagy dolgokat értek el, de ez csak a kezdet. Szerinte a Fidesz hű a magyar emberekhez, és fennállásának 33 éve alatt mindig hű maradt önmagához és Magyarországhoz. Felidézte, hogy eddig a Fidesz kapta a legtöbb szavazatot bármelyik párthoz képest, és ehhez tartaniuk kell magukat.

A pártelnök Magyarország jövőjéről és céljairól is beszélt. 12 éve is egyenesen beszéltek, tíz egyszerű céljuk volt, és ezeket be is tartották. Emlékeztetett, hogy egy csődbe ment országot kaptak, amiből kilábaltak.

„Legfőbb szövetségesünk: a valóság”

Miniszterelnök újból a múltba kísért minket, ugyanis rámutatott, hogy a baloldal, vitte csődbe legutóbb az országot, aki nem mellesleg lusták és nem is tudnak semmit sem felmutatni. A Fidesz viszont a következő 10 évre is tervez – hangsúlyozta. Orbán elmondta, hogy Magyarország még csak egy feltörekvő ország, de a következő 10 év alatt a fejlett országok közé kerülhet. Míg 2004-ben nálunk dolgoztak a legkevesebb EU-s átlag szerint, most már csaknem 80%-os a foglalkoztatottság, ami az egyik legjobb az EU-ban. Szerinte mindenben lehetünk kiemelkedőek, legjobbak, ehhez csak akarni és tenni kell.

„10 év alatt eljuthatunk, és el is fogunk ide jutni”

– zárta a jövőbeli terveket Orbán. Továbbá felsorolta hazánk tudományos- és olimpiai sikereit, de Karikó Katalint külön kiemelte. „Visszavásároljuk a repteret és megépítjük Paks II-t” – jelentette ki.

A járványok és a népvándorlások korában azonban a biztonság a legfontosabb kérdés szerinte. Hangsúlyozta a migráció és a járvány veszélyét, majd hozzátette, hogy több tízezer életet mentettek meg az ápolóknak, katonáknak és az államigazgatásban dolgozóknak köszönhetően.

Az oltásellenesek ellen kell küzdeni most

A miniszterelnök új ellenséget lát az oltásellenesekben, ugyanis az oltás életet ment. Viszont a migráció és járvány mellett Brüsszel is Magyarország ellen van – mutatott rá. Szerinte az ellenzék be akarja engedni a migránsokat, titkon oltáselleneseket támogatnak és eltörölnék a rezsicsökkentést is, ezért is lesz nagyon fontos fordulópont a 22-es választás. Brüsszellel kapcsolatban elmondta, hogy szerint azt újra kell reformálni, és nem szabad minden tervét elfogadni.

„Mi itt nem fogunk megfagyni télen. Ők ott meg szülhetnek férfiként. Kinek mit intézett a kormánya”

– jegyezte meg humorosan a Fidesz pártelnöke. Az Unió után keletebbre vitte beszédének középpontját. Szerinte a világgazdaság súlypontja már keleten van, majdnem mindenki kereskedik Kínával. A NATO azt szeretné, ha mindenki visszafogná a kerskedelemet Kínával, aminek a tagjai vagyunk. Majd közölte, hogy az Egyesült Államoktól ezt hallani azért érdekes, mert ők többet kereskedtek Kínával, mint az Unióval, Magyarország pedig az USA példáját akarja követni, ugyanis Kínával kereskedni mindenkinek kedvező. „Mi magyarok vagyunk és nem hülyék.” – hangsúlyozta.

„A következő hónapokban olyasmik történnek majd, amit még senki sem látott. Kezdődött a nyugdíjasoknak kifizetett 80 ezer forintos nyugdíjprémiummal. Folytatódik a 13. havi teljes nyugdíj kifizetésével” – jelentette be Orbán Viktor.

„Ellenfeleinkről csak a legrosszabbat mondhatom”

Beszédének vége felé az ellenzéki oldalt kezdte el kritizálni. Szerinte míg a baloldal politikájával az is rosszul jár aki rájuk szavaz, addig a Fidesz politikájával mindenki jól jár. Elmondta, hogy a pártjának nincs titka, ők a céljaik miatt lettek népszerűek. Felidézte, hogy népszerűségüket a Békemenet is bebizonyította. „Éppen csak megmutattuk a bicepszeinket” – utalt az október 23-án megjelent tömegre. Beszédét a már-már személyéhez köthető „Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” kijelentéssel zárta.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke, miniszterelnök a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpon 2021. november 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd)