Karácsony Gergely: ingyen utazhatnak a BKK-n a 14 év alattiak

A kormány által kritizált belvárosi dugókra is talált megoldást. 

2021. augusztus 26., 14:27

Szerző:

Az ötpontos népszavazási kezdeményezés után most újabb öt ponttal állt elő Karácsony Gergely. Az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a csütörtökön jelentette be a közösségi oldalán, hogy komoly közlekedési változásokat fog bejelenteni a délutáni órákban. Előzetesen azonban egy fotóval harangozta be: változik a közlekedés szabálya a 14 év alattiaknak, és a kormány által kritizált dugókra is talált alternatív megoldást. 

Karácsony Gergely csütörtöki Facebook-posztjában azt írta: a Fővárosi Önkormányzat lehetővé teszi az ingyenes közösségi közlekedést a 14 év alattiaknak. Egyéb részleteket egyelőre nem árult el, viszont a további négy pontból sejthető: a kormány és az ahhoz közeli lapok vádjaira, miszerint a városban a felújítás miatt uralkodó közlekedési káosz uralkodik, alternatív közlekedési megoldásokkal reagált. 

Eszerint Blaha Lujza tér és a rakpart felújítása miatt kialakult dugókat a felújítások felgyorsításával, illetve a belvárosi alternatív útvonalak megnyitásával fogja mérsékelni a baloldali városvezetés. Az autóforgalom gyorsítása érdekében a Nagykörúton is módosításokat vetnek be, és lámpaporgrammal is segítik az autós közlekedést. Karácsony Gergely rövid posztjában azt írta: „Részletek 15 órától”.

(Kiemelt kép: Utasok a felújított M3-as metró Népliget állomásán 2021. február 23-án. Fotó: Merész Márton / 168.hu)