K. Endre beletolatott a Gulyáságyú Média autójába

K. Endre beletolatott a Gulyáságyú Média autójába, a barátja pedig a Telex stábjára támadt.

2024. március 12., 10:43

Szerző:

K. Endre beletolatott a Gulyáságyú Média autójába, és videóra vették, amint – ahogy saját magát nevezte: K. Endre „családi barátja” – a Telex stábjára is rátámadt. Az RTL Házon kívül vasárnap mutatta be, ahogy rejtett kamerás felvételen K. Endre vallomása megváltoztatására próbálta rávenni a bicskei gyermekotthon egyik molesztált áldozatát.

Először két hete kereste fel K. Endre az egyik áldozatot, hatezer forintot és egy doboz cigit adott neki és édesanyjának, be is vásárolt nekik. A fiú akkor belement, hogy videóra mondja, amit K. Endre kért tőle. Három felvétel is készült, amelyek a volt igazgatóhelyettes ártatlanságáról szóltak. Aztán néhány nappal később ismét találkoztak, akkor K. Endre az ügyvédjére hivatkozva arról beszélt, lehet, hogy szükség lenne egy új videóra is. A bicskei gyermekotthon áldozatának elmondta, hogy pontosan mit kéne videóra mondania. A Gulyáságyú Média ezért hétfőn Bicskén próbált interjút K. Endrével.

K. Endre erősítést hívott 

K. Endre előbb saját gépkocsiján hátramenetbe kapcsolt és beletolatott a stáb autójába, majd, anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy az általa okozott karambol járt-e személyi sérüléssel, vagy hogy baleseti bejelentőt töltött volna ki, a helyszínre hívott egy hasonló korú férfit, aki agresszívan lépett fel a forgatócsoport, mind a szintén a helyszínen tartózkodó Telex forgatócsoportjával szemben. K. Endre felhúzott ablakkal ült mindvégig az autójában. 

Ezalatt K. Endre nem volt hajlandó kiszállni az általa vezetett gépkocsiból, inkább a helyszínre hívta egy barátját, aki a stáb operatőrét és annak kameráját kezdte el lökdösni. A riporter kezéből kiverte a mikrofont, és a Telex kameráját is ki akarta verni az operatőr kezéből. Azt mondta, annak idején, amikor K. Endrét kiengedték, ő ment el érte a börtönbe. Válogatott szidalmakat és trágárságokat zúdított az újságírókra és biztatta az autójában ülő K. Endrét, hogy hívja a rendőrséget. 

K. Endre barátja elmondta a Telexnek, hogy ő ártatlannak tartja barátját, és úgy gondolja, ez az egész egy politikai ügy, amiben K. csak áldozat. Sérelmezte azt is, hogy szerinte minden újság eltüntette a K. Endre Facebook-posztjáról írt beszámolóit. Aztán megérkezett két közteres is, akik végül tényleg hívták a rendőrséget.

K. Endre újabb rendőrségi üggyel lett gazdagabb 

A rendőrök először a koccanás miatt helyszíneltek, aztán kérdezték meg, mi történt a koccanás után, mit csinált pontosan K. Endre ismerőse. Végül közölték, hogy a hallottak alapján hivatalból eljárást indítanak a férfi ellen garázdaság miatt. „Bár többször jeleztük, hogy miattunk ne fáradjanak, nem akarunk feljelentést tenni, ennél cifrábban is próbálták már kiverni a kezünkből a kamerát, és K. Endre barátjának sem akarunk semmi rosszat, azt mondták, az eljárást mindenképp megindítják, be kell mennünk tanúskodni a rendőrkapitányságra. A vallomásainkat viszonylag gyorsan felvették, a felvételeinket lemásolták”– írja a Telex.

(Kiemelt képünkön K. Endre ül az autójában, miközben barátja rátámad a Gulyáságyú Média és a Telex stábjára. Fotó: Gulyáságyú média youtube-on közzétett videó képernyőfelvétele)