Ismét a bíróságon láthatjuk viszont Hunvald Györgyöt

Hunvald György, Erzsébetváros volt, szocialista polgármestere egy végrehajtási ügyben, ügyvédként debütál.

2023. szeptember 2., 18:47

Szerző:

A politika színpada helyett a bíróságra tér vissza Hunvald György, Erzsébetváros egykori, szocialista polgármestere. Hunvald ugyanis börtönbüntetése letöltése után jogi tanulmányokba fogott. Nemrég ügyvéddé is avatták, most pedig a Blikknek elárulta, a bíróságon első ügyének tárgyalása is megkezdődik. Hunvald úgy fogalmazott,

„A jogi tanulmányaim alatt már besegítettem ennek az irodának, leginkább háttéranyagokat gyűjtöttem. Az első tárgyalásomon egy végrehajtási ügy lesz terítéken, és noha van már rutinom az ilyesmiben, le kell porolnom pár törvényt. Hálás feladat volt előtte a talár kiválasztása, ami egyfajta jelképe a tárgyalótermi miliőnek és annak a külcsínnek, amit a jog elvár a szereplőktől.”

Az egykor elítélt szocialista polgármester ugyanis időközben egy jól menő budapesti ügyvédi irodánál is állást kapott, most pedig elviheti első ügyét is. Azt is megosztotta a Facebookon, hogy első ügyvédi talárját nemrég, 34 ezer forintért vásárolta meg.

Hunvald elmondta azt is közösségi oldalán, mi inspirálta az ügyvédi szakmára: „A börtönben is nagyon sok embernek segítettem – akkor még jogi tudás nélkül – megírni a szabadlábra helyezési kérelmeket. A saját történetem miatt nagyon érdekel a büntetőjog, de közigazgatási, polgári perekkel is foglalkoznék.”

(Kiemelt kép: Hunvald György egykor korrupció miatt elítélt volt erzsébetvárosi szocialista polgármester ügyvédként tér vissza a bíróságra. Fotó: Hunvald György, Facebook)

11:57

Nem kicsit, nagyon: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke nyílt levelet írt Magyar Péternek, amelyben kifejtette, hogy szerinte a Tisza Párt alelnöke egy tőről metszett fideszes politikus, aki ugyan új a politikában, de „régi, jól ismert fideszes szöveget nyom”.

11:40

Nettó 1 milliárd 893 millió 839 ezer (bruttó 2 milliárd 390,5 millió) forintos keretszerződést írt alá az állami Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Zrt. a Lounge Event Kft. és a Visual Europe Zrt. kettősével március 11-én az Államalapító Szent István ünnepe alkalmából tartandó tűzijáték rendezvényszervezési feladataira -  tudta meg az rtl.hu