Hiába kérlelte az ellenzék, az elítélt Hunvald György nem hajlandó visszalépni a polgármester-jelöltségtől Erzsébetvárosban

2019. augusztus 30., 10:39

Szerző:

Hiába írtak közös levelet a budapesti ellenzéki összefogás vezető politikusai - köztük Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt és az MSZP-s Molnár Zsolt - a hivatali visszaélésért és okirathamisításért jogerősen elítélt Hunvald Györgynek, a volt szocialista politikus nem hajlandó visszalépni az erzsébetvárosi polgármester-jelöltségtől. Így viszont az ellenzék bukhatja a fideszes vezetésű kerületet az október 13-i önkormányzati választáson, mivel Hunvald várhatóan sok szavazatot rabolhat el a közös jelölttől, Niedermüller Pétertől.

Hunvald György viszont kitette Facebook-oldalára azt a levelet, amit Lokálpatrióták (a Hunvaldot jelölő és képviselőjelölteket is állító civil szervezet) aláírással láttak el. Ebben azt írták, a szervezet úgy döntött, nem lépteti vissza az egykori szocialista kerületi polgármestert.

A levél arról is szó van, hogy a Hunvaldnak levelet író ellenzékiek szerintük nem képviselik egyöntetűen a budapesti együttműködést, és valószínűleg nem is szóltak az összefogás tagjainak arról, hogy visszaléptetnék Hunvaldot.

Mint írták, "a Lokálpatrióták nem azért indulnak, hogy Hunvald György kapjon egy körzetet, hanem azért, hogy azt a programot, amelyet képviselünk és amiben hiszünk, a következő önkormányzati ciklusban közösen megvalósítsuk".

2024. június 21., 14:34

Lázár János építési és közlekedési miniszternek elege lett a városában zajló ellenzéki „dínomdánomból”, szerinte az emberek adóját okosabban kellene felhasználni. Ezért javasolni fogja, hogy vessenek ki a városra egy helyi iparűzési adót.

2024. június 21., 14:18

A Nemzetgazdasági Minisztérium reagált az Eurostat friss statisztikájára, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el. A Minisztárium szerint ez azért van így, mert a magyar háztartások a háborúra való tekintettel megtakarításba fektetik a pénzüket.