Zsidózva zavarták el Gulyás Mártont Hunvald György krumpliosztásáról

2019. szeptember 23., 07:45

Szerző:

Krumpli- és hagymaosztással kampányolt a hétvégén Hunvald György volt MSZP-s erzsébetvárosi polgármester, aki most egy ferencvárosi szervezet támogatásával indul újra a posztért. Gulyás Márton aktivista a helyszínen kérdezte meg, hogy ki és milyen pénzből finanszírozta az eseményt, de antiszemita fenyegetések kíséretében elküldték – derül ki a Partizán Facebook-videójából. 

Hunvald György az Európai Baloldal Barátai nevű szervezet irodahelyiségeit használta a krumpli- és a hagymaosztásra.. Amikor bement, egy férfi némi vita után a „Rád küldöm a cigányokat! Menj a zsidókhoz!” megjegyzéssel zavarta el. – A Momentum az nem egy zsidó? Ők  zsidók, az SZDSZ-nek a.. onnan váltak ki az unokák, a gyerekek. Én nem vagyok rasszista, én roma vagyok  – erősítette meg a férfi Gulyás Márton kérdésére, amit mondott. 

Gulyás Mártonnak végül telefonon sikerült beszélnie Hunvald Györggyel is, aki azonban nem akarta elárulni, hogy ki és miből finanszírozta az eseményt. Bár Gulyás Márton neki is jelezte, hogy ezt egyszerű VII. kerületi szavazóként neki is joga van tudni, Hunvald György azzal hárított, hogy ez nincs így, ő csak az Állami Számvevőszék „vagy „bárki más” erről szóló kérdésére hajlandó válaszolni. A politikai aktivistát rosszindulatú embernek nevezte,  azt pedig hülye kérdésnek, hogy a krumpli- és ételosztásra szánt pénz eredetét firtatja. – Adózott pénz! Adózott pénz! – kiabálta a hűtlen kezelés miatt törvény előtt álló volt MSZP-s politikus.

Végül egyébként Gulyás Márton is kapott egy zsák krumplit és hagymát Hunvald György szórólapjával együtt. Tőle ugyan nem kérték el a lakcímkártyát, szerinte a felvételen az is szerepel, hogy mások személyes adatait rögzítik a lakcímkártyák alapján. 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.