Hadházy most sétány nélküli lombokoronasétányt talált

A 12. kerületnek sikerült az, ami Nyírmártonfalvának nem: megmaradtak a lombkoronák a lombkoronasétányhoz, éppen csak a sétány hiányzik. Ez lehet a zöldebb megoldás.

2023. június 20., 16:40

Szerző:

Csupán a talapzatként szolgáló betonkockák állnak abból az ugyancsak EU-s pályázatból épített lombkoronasétányból, ami a Normafán, Budapest 12. kerületében kellett volna, hogy felépüljön – derült ki Hadházy Ákos független képviselő legújabb Facebook-tényfeltárásából. A korrupció lehet zöldebb is, ezt bizonyítja, hogy a Pokorni Zoltán fideszes polgármester által vezetett kerületben sétánynak ugyan nyoma sincs, de a lombkoronák nem tűntek el úgy, mint Nyírmártonfalván.

Ezenkívül elkészült még egy beton-fogadóépület is, ami azonban járható sétány nélkül Hadházy szavaival „nem tűnik értelmezhetőnek.”

A bejegyzésből az is kiderült, hogy ez a sétány három EU-s pályázaton összesen kétmilliárd forintot nyert, legutoljára éppen állagmegóvásra kaptak 40 millió forintnyi támogatást. A visszásságra Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt 12. kerületi önkormányzati képviselője derített fényt, miután egy arra járó turista először hívta fel a figyelmüket az erdő mélyén rejlő kincsre.

Korábban az Átlátszó írta meg, ugyancsak jelentős összegből lombok nélküli lombkoronasétányt építettek fel a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nyírmártonfalván. A 12. kerületi projekt viszont az úgynevezett Kisfaludy-program keretében kapott támogatásokat.

(Kiemelt kép: sétány nélküli lombkoronasétány a Normafán. Fotó: Hadházy Ákos, Facebook)

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.