Hétfőn leteheti a parlamenti esküt Hadházy Ákos

2018-hoz hasonlóan előbb nem akart beülni, majd azt mondta, az esküt leteszi, de a szerinte felesleges parlamenti munkában nem vesz részt.

2022. október 10., 07:59

Szerző:

Több mint öt hónappal megválasztása után végre leteheti hétfőn a parlamenti esküt Hadházy Ákos, a Momentum zuglói egyéni képviselője. Hadházy még tavaly ősszel lett a Momentum egyéni előválasztási jelöltje Zuglóban, Budapest 8-as számú választókerületében, ahol végül az ellenzék jelöltje lett az MSZP-s Tóth Csaba előválasztási visszalépése után.

Ilyen minőségében április 3-án győzött is, ám a május 2-i alakuló ülést bojkottálta, mivel nem tartotta igazságosnak a Fidesz újabb kétharmados győzelmét hozó voksolást. Közben közölte a Momentummal is, előválasztási ígérete ellenére mégsem ül be frakciójukba, miután a párt előbb bojkottálni akarta az alakuló ülést, majd a képviselői mégis elmentek arra.

Annak ellenére, hogy mandátumot nyert, Hadházy egészen május 2 óta nem kapott Kövér Lászlótól lehetőséget az eskü letételére, holott többször jelezte, immár azt megtenné. Hadházy hangsúlyozta is, hogy ugyan a parlament bizottsági munkájában nem venne részt, és nem is járna be felszólalásokat, interpellációkat és azonnali kérdéseket intézni, mivel ezt fölöslegesnek tartja, képviselői munkájához szükséges az állami támogatás.

(Kiemelt kép: Hadházy Ákos, politikus, független országgyűlési képviselő. fotó: Dimény András/168.hu)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.