Jönnek a gendersemleges és a terhesférfi-emojik

Nagy valószínűséggel a kormány plakátjain is találkozhatunk majd velük.

2021. szeptember 15., 17:51

Szerző:

Újabb hangulatjelekkel bővül a Facebook és a Google tárja. Hamarosan harminchét emoji válik használhatóvá hamarosan. Lesz gendersemleges terhes és bajszos terhes férfi emoji is majd, írja a telex.

A két emoji egyébként többféle bőrszínben is elérhető. Várhatóan 2022-től lesznek elérhetőek az új hangulatjelek. Ahogy korábban mi is megírtuk, előzetes listát az új emojikról a Unicode Consortium cég is kiadott, amely egy emojikat kínáló non-profit vállalkozás. Az új hangulatjelek nem csak gendersemlegesek lesznek, hanem tartalmaz majd például üres fészket vagy mankót, de személyi igazolványt is.

Az új emojik bevezetése azért is érdekes, mert a kormány még július 7-én indította útjára azt a plakátkampányát, mely során hangulatjelekkel illusztrálta mondanivalóját. Soros György mellett például egy fújtató-ideges emoji volt látható. A Brüsszel felirat mellé pedig egy káromkodós fej került. Adja magát a kérdés, hogy mivel a kormány népszavazásra készül LMBTQ kérdéskörben, a majdani plakátokon vajon láthatjuk-e majd az új gendersemleges és terhes férfi emojikat.

(Kiemelt kép: Illusztráció Fotó: Shutterstock)