Terhes férfi-emoji is lesz az idén megjelenő új hangulatjelek között

A gendersemlegesség jegyében alkothatták meg ezt az új figurát, többféle bőrszínnel.

2021. július 16., 17:30

Szerző:

Egy terhes férfi és két különböző bőrszínű ember kézfogása is lesz az új emojik között, amiket idén fognak bemutatni, írja a Sky News. Egy előzetes listát is kiadott az új emojikról a Unicode Consortium, ami egy emojikat kínáló non-profit cég. Az új hangulatjelek között lesz még korall, troll, üres fészek, fészek tojásokkal, babok, befőttes üveg, hamsza (tenyér formájú amulett), diszkógömb, röntgenkép, személyi igazolvány és mankó is. 

A magyar kormány július 7-én indította el a nemzeti konzultációról szóló plakátkampányát, amelyeket emojikkal illusztráltak. A minimálbér emelésére mosolygós, Soros György neve mellé fújtatós-ideges, Brüsszelhez pedig káromkodós arc került. Kőszegi András márkatanácsadó azt nyilatkozta a 168-nak a kampányról, hogy a kommunikáció nagyon leegyszerűsödött, főleg a digitális térben, ahol már ilyen emojikkal kommunikálnak az emberek. 

„Egy kínai mondás szerint egy kép egyenlő ezer szóval. Nézzük meg a telefonunkon a YouTube ikont: visszament a legősibb írásmódba, a leggyermekibb kommunikációba. Az óvodában kommunikálunk így: Pistikének a gomba a jele. Főleg a politikai kommunikációban, de az üzletiben is, az üzeneteket le kell egyszerűsíteni. Nem lebutítani, leegyszerűsíteni” – fogalmazott a szakember. 

(Kiemelt kép: Shutterstock)