Fogcsikorgató hideg lesz, riasztást adtak ki

Négy megyére riasztást adtak ki.

2022. január 12., 16:46

Szerző:

Szerdán ragyogóan napos időre van kilátás, felhők alig lesznek az égen, csapadék sehol sem várható. Az északias szél még többfelé élénk lesz, majd estére legyengül. Napközben -3 és +2 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk – írja az Időkép.

A csütörtöki extrém hideg miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. Az előrejelzésükben kiemelték, csütörtök délután főként Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hószállingózás, illetve ónos szitálás is előfordulhat.

Csütörtökön a megnövekvő felhőzet mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Délután helyenként keleten szállingózhat a hó, de jelentős csapadék sehol sem várható. Csak néhol lehet élénk a légmozgás. Hajnalra a havas délkeleti és keleti tájakon többfelé -15 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, néhol akár -20 fok lehet, máshol -13 és -3 fok közötti minimumokat mérhetünk. Kora délutánra -3 és +7 fok közé melegedhet a levegő.

Pénteken az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás, felhősebb keleten, északkeleten lehet az ég. Említésre méltó csapadék nem várható. A Dunántúl északi, keleti felén és a középső országrészben ismét feltámad az északnyugati szél, helyenként erős, viharos lökések kísérik. Kora délután -2 és +10 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétvégén hosszabb napos időszakokra számíthatunk, keleten reggelente ködös lehet az idő, ami vasárnap tartósan megmaradhat. Számottevő csapadék nem valószínű. Szombaton sokfelé élénk, helyenként erős lesz az északnyugati szél, mely vasárnapra veszít erejéből és déliesre fordul. Szombaton -1 és +8, vasárnap -2 és +6 fok között alakulhatnak a maximumok.

(Kiemelt kép: Székesfehérvár, 2021. február 12. Levágott nádtövekre fagyott jégburkok Székesfehérváron, a Bregyó-közi horgásztónál 2021. február 12-én. MTI/Vasvári Tamás)

13:10

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos keresések formálták legnagyobb mértékben az idei év összesített magyar Google-listáját, a felkapott keresések tízes toplistáját Ukrajna vezeti