Fidesz: a baloldal megtéveszti a Pegasus-üggyel az embereket

Üzent az ellenzéknek a kormány. 

2021. augusztus 14., 19:21

Szerző:

A Fidesz közleményben reagált arra, hogy a Honvédelmi és rendészeti bizottság rendkívüli ülésének összehívását követelte pénteken a DK, az MSZP és a Jobbik képviselője Kósa Lajostól, ehhez pedig a házelnök, Kövér László közbenjárását kérték. A kormánypárt szolíd, de annál erősebb üzenetet fogalmazott meg: „a bizottság baloldali tagjainak sajtónyilatkozatai tájékozatlanságon, tévedésen vagy megtévesztésen alapulnak” – írták. 

A Fidesz szombaton arra hívta fel a figyelmet, hogy az Országgyűlés Házszabálya rendelkezik arról, hogy milyen formai és tartalmi követelményeknek megfelelő kérelemmel lehet egy bizottság ülését kezdeményezni, legyen az bár rendkívüli, vagy ülésrend szerinti ülés. A közleményben hozzáteszik azt is, eddig nem érkezett ilyen kérelem a Honvédelmi és rendészeti bizottsághoz. Azt is megírták: tekintettel arra, hogy a tavaszi és az őszi ülésszak között vagyunk, ha ilyen kérelem érkezne, arra a bizottságnak 30 napon belül kellene reagálnia, amely 30 napos határidőt szeptember 1-jétől kell számítani. 

Korábban írtunk róla, hogy Vadai Ágnes, Harangozó Tamás és Lukács László közleményükben azt írják, hiába kezdeményezték múlt héten a Honvédelmi és rendészeti bizottság rendkívüli ülésének összehívását a lehallgatási ügy kapcsán, mint kiderült, a bizottság elnöke, a fideszes Kósa Lajos erre „a füle botját sem mozdította”, ezért Kövér László házelnökhöz fordulnak, hogy szólítsa fel a politikust. A három párt a követeléssel azt szeretné elérni, hogy Kósa Lajos végre hívja össze a Honvédelmi bizottságot a Pegasus kémszoftver miatt. Erről bővebben itt olvashat. 

(Kiemelt kép illusztráció: Fotó: JOEL SAGET / AFP)

 

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.