Fidesz: a baloldal megtéveszti a Pegasus-üggyel az embereket

Üzent az ellenzéknek a kormány. 

2021. augusztus 14., 19:21

Szerző:

A Fidesz közleményben reagált arra, hogy a Honvédelmi és rendészeti bizottság rendkívüli ülésének összehívását követelte pénteken a DK, az MSZP és a Jobbik képviselője Kósa Lajostól, ehhez pedig a házelnök, Kövér László közbenjárását kérték. A kormánypárt szolíd, de annál erősebb üzenetet fogalmazott meg: „a bizottság baloldali tagjainak sajtónyilatkozatai tájékozatlanságon, tévedésen vagy megtévesztésen alapulnak” – írták. 

A Fidesz szombaton arra hívta fel a figyelmet, hogy az Országgyűlés Házszabálya rendelkezik arról, hogy milyen formai és tartalmi követelményeknek megfelelő kérelemmel lehet egy bizottság ülését kezdeményezni, legyen az bár rendkívüli, vagy ülésrend szerinti ülés. A közleményben hozzáteszik azt is, eddig nem érkezett ilyen kérelem a Honvédelmi és rendészeti bizottsághoz. Azt is megírták: tekintettel arra, hogy a tavaszi és az őszi ülésszak között vagyunk, ha ilyen kérelem érkezne, arra a bizottságnak 30 napon belül kellene reagálnia, amely 30 napos határidőt szeptember 1-jétől kell számítani. 

Korábban írtunk róla, hogy Vadai Ágnes, Harangozó Tamás és Lukács László közleményükben azt írják, hiába kezdeményezték múlt héten a Honvédelmi és rendészeti bizottság rendkívüli ülésének összehívását a lehallgatási ügy kapcsán, mint kiderült, a bizottság elnöke, a fideszes Kósa Lajos erre „a füle botját sem mozdította”, ezért Kövér László házelnökhöz fordulnak, hogy szólítsa fel a politikust. A három párt a követeléssel azt szeretné elérni, hogy Kósa Lajos végre hívja össze a Honvédelmi bizottságot a Pegasus kémszoftver miatt. Erről bővebben itt olvashat. 

(Kiemelt kép illusztráció: Fotó: JOEL SAGET / AFP)

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.