Újra kellett éleszteni egy fertőszentmiklósi diákot

Az iskolaudvaron kellett újraéleszteni egy fertőszentmiklósi első osztályos kisfiút.

2023. november 9., 07:51

Szerző:

Rosszul lett egy első osztályos fertőszentmiklósi kisfiú, aki az iskolaudvaron esett össze. A gyermeket újra kellett éleszteni, majd életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba – írja a Kisalföld alapján az Index.hu.

Az RTL Híradó úgy tudja, az udvaron, futás közben esett össze.

Egy tanár azonnal hívta a mentőket. A helyi gyerekorvos épp az iskolában volt, ő kezdte el a kisfiú újraélesztését, egy tanár eközben átrohant a szomszédos művelődési házba a defibrillátorért. A szerkezet tappancsait épp ráhelyezték a kisfiúra, de használniuk nem kellett, mert addigra kiérkeztek a mentők és átvették az újraélesztést. Végül mentőhelikopterrel szállították kórházba Budapestre, életveszélyes állapotban.

Az RTL információi szerint a kisfiú már jobban van.

(Fotó: Merész Márton)

Magyarország továbbra is valós, érdemi béketárgyalásokat sürget azok között, akik a háborút vívják – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán, hozzátéve: a nemzetközi közösségnek azt kellene elérnie, hogy a háborúzó felek kössenek végre tűzszünetet, és üljenek végre asztalhoz.

A választás után még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP-) választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.