Egy apa telefonos segítséggel vezette le a szülést - VIDEÓ

A szülés rendben zajlott.

2024. augusztus 7., 10:16

Szerző:

Délután kezdődtek fájásai egy fiatal kismamának, aki a terhessége 39. hetében járt. Az események hamar felgyorsultak, így a baba édesapja mentőket hívott a párjához. A szülés nem mindennapi volt.

A mentősökkel közösen készültek fel a szülésre

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán megosztott beszámoló szerint a férfi a mentésirányító instrukciói szerint megvizsgálta kedvesét, majd közösen felkészültek a szülés otthoni levezetésére, közben pedig riasztották a legközelebbi mentőegységet is.

„Tudom, hogy ez egy ijesztő helyzet és nem így tervezték az egészet, de hát ez most így alakult” 

mondta a szülőknek a mentésirányító, aki egyébként végig támogatta, biztatta, bátorította és dicsérte az anyát és az apát is. A teljes beszélgetést az alábbi videóban hallgathatja meg.

Ahogy hallható, bár a férfi nagyon megrémült, az életmentő határozott, megnyugtató szavai és pontos instrukciói segítségével mindössze néhány perc alatt világra segítette harmadik gyermekét, aki rögtön fel is sírt. Az Országos Mentőszolgálat egy hozzászólásban még egy kulisszatitkot is megosztott.

Külön érdekessége a történetnek, hogy mentésirányító bajtársnőnk maga is kismama, az eset pedig utolsó szolgálatainak egyikén történt, mielőtt szülési szabadságára távozna” – írták.

Levélben is köszönetet mondott

A hálás édesapa levélben is megköszönte a mentésirányító segítségét.

„Eléggé felgyorsultak a dolgok, így az is tudatosult bennünk, hogy mentők segítsége nélkül az én kezembe fog megszületni a kislányunk. Így viszont csak a mentésirányítóval voltunk kapcsolatban, aki nagyon nyugodtan és profin segített” 

– írta az apa.

(Kiemelt kép illusztráció. Fotó: Janko Ferlič / Unsplash)

Tegnap 17:41

Kedden is marad az országban az őszi időjárás. S bár nap közben egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, de azért maradnak tartósan borult tájak.

Tegnap 15:29

Magyarország 2020 óta nem változtatta meg az uniós joggal szembenálló menekültügyi törvényeit, amelyek az Európai Bíróság 80 milliárd forintos bírságot szabott ki rá. Az Európai Bizottság nem egyezkedik tovább, így 80 milliárd forintnyi összeget kell az országnak kifizetni.