Dorogon is élőlánccal tiltakoznak az oktatás helyzete miatt

A Dorog a közoktatásért elnevezésű csoport élőláncban való részvételre hívja mindazokat, akik szerint van mit javítani a közoktatás helyzetén.

2022. október 6., 15:45

Szerző:

Közösségi oldalán jelentette be a Dorog a közoktatásért csoport, hogy élőlánccal állnak ki az összeomló közoktatás ügye mellett. A megmozdulást a Petőfi Sándor Általános Iskolánál tartják október 6-án 16 órától.

Azokat várják, akik szeretnének tenni a változásért

16:00 órától gyülekező a Petőfi Sándor Általános Iskola melletti parkolóban. Negyed 5-kor tervezik az iskola és az óvoda épületét körülállni. 
„Mindenkit várunk, aki úgy érzi, hogy az oktatás helyzete jelenleg kilátástalan! Bajnak látjuk azt, hogy a tanulók napi 7- 8 tanórát az iskolában töltenek. Sérül az oktatáshoz való joguk a szaktanárok hiányával. Nem szakos kollégák tanítják az ellátatlan tantárgyakat, emiatt a szülők magántanároknak fizethetnek azért, hogy megfelelő oktatást kapjon a gyermekük. A pedagógusoknak 14 évig nem emelkedik a bérük. A 22 és a 26 tanóra ugyanannyit ér. A 26 óra feletti állandó túlórát fizetik csak ki, a többiek ugyanezt ingyen helyettesítésben végzik. A tanárok jogait elvették. Szakmailag, erkölcsileg példamutató tanárokat tesznek utcára, miközben gyerekek órái ellátatlanul maradnak. Aki azt érzi, hogy nincs rendjén sok minden az oktatás terén, és szeretne egy törvényes kiállást, annak itt a helye" – írják felhívásukban. „Ha minél többen leszünk, annál valószínűbb, hogy végre meghallják szavunkat, meglátják gondjainkat!”

 Az esemény a Pedagógusok Szakszervezete támogatásával zajlik.

(Kiemelt fotónk illusztrácó: Diákok, tanárok és szülők élőláncot alkotnak Budapest belvárosában 2022. október 05-én a tanártüntetésen. Fotó: KISBENEDEK ATTILA / AFP)

 

 

Tegnap 19:40

A Szikra Mozgalom azt szeretné, ha a gazdagok is befizetnék az adókat ezért csekkeket vittek a belvárosi Tropicana kaszinó bejáratához és el is állták azt. A biztonsági őrök és a rendőrség egyelőre nem tudták őket eltávolítani onnan.

Tegnap 16:49

A jegybank elnökének igaza van abban, hogy baj van, de a baj mindenkit érint: a magas energiaárak egész Európában recesszió felé viszik a gazdaságokat – közölte a pénzügyminiszter Facebook-oldalán hétfőn.